Jeho vrstevník Frank Sinatra (†82) ho označil za největšího populárního zpěváka na světě. Jeho nahrávky - většina z nich vznikla pro společnost Columbia Records, která s ním podepsala smlouvu v roce 1950 - se vyznačovaly živelností, nesmírnou vřelostí, hlasovou čistotou a emocionální otevřeností. Jako nadaný a technicky zdatný interpret Velkého amerického zpěvníku je možná nejznámější díky svému hitu I Left My Heart in San Francisco z roku 1962.

Video
Video se připravuje ...

V den Amyných narozenin byl uveden nový videoklip s Tony Bennettem Body and Soul. /Youtube/

Bodoval i v novém miléniu

Bennett, vlastním jménem Anthony Dominick Benedetto, nahrával hudbu od roku 1949 a v 50. a počátkem 60. let patřil k nejlepším popovým interpretům. Tam ale rozhodně neustrnul... V 90. letech a v novém tisíciletí zaznamenal pod managementem svého syna Dannyho nový vzestup na popularitě.

V pozdějších letech si zazpíval slavný duet se zpěvačkou Amy Winehouseovou (†27) Body and Soul, vydal album duetů s Dianou Krallovou (58) a dvojici nahrávek s Lady Gaga (37). Aktivní zůstal i poté, co mu na začátku roku 2021 byla diagnostikována Alzheimerova choroba.

Hrál do poslední chvíle

Naposledy veřejně vystoupil s Gagou v Radio City Music Hall v srpnu 2021, dva měsíce před vydáním svého posledního alba, setu Bennett-Gaga Love For Sale, pokračování jejich úspěšné společné písně Cheek to Cheek z roku 2014.

Poté, co si získal nové mladé publikum díky chytře zorganizovaným televizním vystoupením, získalo jeho album MTV Unplugged z roku 1994 - vydané v době, kdy bylo Bennettovi 67 let - cenu Grammy jako album roku. Dvojice alb Duets z let 2006 a 2011 mu získala nové fanoušky; druhé album opět dosáhlo vrcholu americké hitparády. Kromě hudby se věnoval i malířství. 

Video
Video se připravuje ...

Pět nejčastějších nemocí, na které Češi umírají. 

Fotogalerie
47 fotografií