Na sociální síť si mexická a americká herečka pověsila svou vlastní fotku, kde stojí v bazénu. A v čem jiném tam také stát než v plavkách, že? Salma zvolila dvojdílný model, který v sobě kombinuje více barev v jedinečném vzorku.

Udělala dobře, protože jí to velmi sluší, a navíc bikiny perfektně podtrhly její největší přednosti... „Šťastný národní den bikin. Věřili byste, že jsou bikiny na světě jenom okolo 77 let? Doufejme, že je taky nezakážou,“ napsala na instagram brunetka známá z filmů Desperado, Jen blázni spěchají či Frida. 

Asi nikomu nevadí, že příspěvek Hayeková ale zveřejnila až den poté, co se svátek dvojdílných plavek skutečně slaví. Spadá totiž na 5. července. Hlavně že vzdala hold vynálezu, co spatřil světlo světa v roce 1946, a letos tak skutečně je co oslavovat - sedmdesát sedm let... dvě sedmičky, to zní jako magické výročí.

První bikiny vytvořil návrhář Louis Réard a jméno jim dal podle atolu Bikini v Tichém oceánu. Proč zrovna toto místo? Američané tam totiž provedli jaderný pokus, a on tak chtěl naznačit, že jeho plavky jsou vlastně takovým atomovým výbuchem v dámské plážové módě. Kdysi z nich dámy moc nadšené nebyly, ale čas ukázal, že se jedná o módní prvek skutečně oblíbený. A v letních vedrech už dnes vlastně i docela nepostradatelný.

Video
Video se připravuje ...

Boho drdol podle Salmy Hayek: Zvládnete ho i sama! David Hanuš

Fotogalerie
55 fotografií