Elon Musk se stal novým majitelem platformy Twitter a plánuje v ní dělat velké změny. Kromě desítek zaměstnanců, kteří dostali pod novým vedením padáka, jsou rozčarovaní i uživatelé, především ti celebritní. Zakladatel Tesly se totiž rozhodl, že onu modrou „fajfku“ za jménem, co značí ověřeného uživatele, ne někoho, kdo se za něj jenom vydává, zpoplatní. Každá hvězda, která by si ji chtěla udržet i nadále, by měla vysolit 20 dolarů (495 českých korun) měsíčně.

To se řadě z nich nelíbí. Ozval se například autor mnoha úspěšných hororových knih Stephen King. „Se*u na to, oni by měli platit mně. Pokud to zavedou, jdu pryč,“ hlásil na svém twitterovém účtu rozčileně. Za svůj drsný názor si získal podporu fanoušků, kteří jej ocenili více než půl milionem „lajků“, a téměř 41 tisíc lidí jeho slova sdílelo.

Status se dostal až k Muskovi, jenž obratem reagoval: „Potřebujeme z něčeho platit účty! Twitter se nemůže spolehnout jenom na reklamy. Co takhle 8 dolarů?“ smlouval Musk. A později opravdu částku na 8 dolarů (necelých 200 korun) měsíčně upravil.

Video
Video se připravuje ...

Elon Musk přišel do sídla Twitteru s umyvadlem. Elon Musk

Na spisovatele, jenž dal vzniknout románům To, Osvícení či Carrie, to ovšem dojem neudělalo. „Musk mi připomíná Toma Sawyera, který dostal za trest práci, bílit plot. Tom ošidí své přátele, aby za něj tu práci udělali, a přiměje je, aby mu za to ,privilegium‘ ještě zaplatili. To je to, co chce Musk s Twitterem udělat. Ne, ne, ne,“ zlobil se. Zdá se proto, že i když je na této síti velice aktivní, brzy ji skutečně dobrovolně opustí. Tak jako to už udělaly jiné hvězdy…

Mezi nimi třeba herečka Jameela Jamilová (36), herec Alex Winter (57), režisérka a scenáristka Shonda Rhimesová (52), zpěvačka Toni Braxtonová (55) a herečka Amber Heardová (36). U bývalé manželky herce Johnnyho Deppa (59) a právě někdejší milenky Elona Muska se však spekuluje, že Twitter opustila kvůli obrovské vlně negativních komentářů, s nimiž se tam musela potýkat. Po prohraném soudu s Deppem se stala terčem mnoha vtípků, memů a urážek.

Fotogalerie
31 fotografií