Modelky Claudia Romaniová a Carol Paredesová se na pláži v Miami svlékly z podprsenek, aby podpořily povědomí o rizicích prsních implantátů. Carol se po zdravotních problémech rozhodla výplně odstranit a bujné poprsí si tak se sexy kamarádkou na pláži užila zřejmě naposledy. 

Pohledné kamarádky se u moře bok po boku válely v písku, na sobě jen tanga, sandály na klínku, šperky a sluneční brýle. Do objektivů přítomných fotografů zkušeně vystrkovaly pozadí a ňadra si zakrývaly jen rukama nebo prameny vlasů. 

Prasklý implantát

Carol Paredesová o svých problémech od začátku hovoří velmi otevřeně. Na svém instagramovém profilu dokonce zveřejnila několik fotografií svých nahých prsou, na kterých je poškozený implantát jasně patrný. 

„Takhle vypadá můj prasklý implantát,“ informovala. Pokud k prasknutí obalu silikonu dojde, implantát změní tvar. „Moje pravé prso je o hodně výš, než to levé. Brzy budu mít ten implantát na krku, pokud ho ze svého těla urychleně nevyndám,“ popsala v červenci, co ji postihlo. Plánovaná operace už ji čeká co nevidět. Modelka pak varovala ostatní ženy, aby si zjistily co nejvíce informací o rizicích a následcích voperování prsních implantátů, než se rozhodnou plastiku podstoupit. 

Až sto příznaků

Na problém může pacientku upozornit až sto různých symptomů. „Mimo jiné sem patří únava, problémy s pamětí nebo koncentrací (,mozková mlha'), bolesti kloubů a svalů, vypadávání vlasů, změny hmotnosti a úzkosti či deprese,“ varovala. 

„Výskyt těchto příznaků byl hlášen u všech typů prsních implantátů bez ohledu na výplň, tvar nebo povrchovou charakteristiku,“ pokračovala Carol.

Symptomy se navíc mohou rozvinout prakticky kdykoli – jak bezprostředně po operaci, tak i o mnoho let později. Ve střehu by tak podle sexy blondýnky měla být prakticky každá dáma, která proceduru podstoupí. 

Video
Video se připravuje ...

Ivana Wojtylová: Umělá prsa neřešila mé komplexy, ty cítím stále ABC clinic

Fotogalerie
101 fotografií