Talentovaná lyžařka Ivana Trumpová, rozená Zelníčková, patřila k tomu málu Češek, co se prosadily i v zahraničí. Po rozvodu s pohádkově bohatým Donaldem Trumpem se jí podařilo úspěšně prorazit coby podnikatelce, a na rodnou hroudu se vracela jen sporadicky, za svou maminkou Marií Zelníčkovou (v září 96). Jinak dlouhé roky žila ve městě „velkého jablka“, jak se New Yorku přezdívá... a kde před týdnem také po tragickém pádu ze schodů zemřela. 

Očekává se, že vedle tří Ivaniných dětí, Donalda juniora (44), Ivanky (40) a Erika (38), dorazí na pohřeb Ivany i jejich otec, Donald Trump. Ten dokonce pro New York Post po telefonu poprvé od smrti své první ženy promluvil: „Jsem tady, v New Yorku. Cítím se OK. Trošku jsem si odpočinul, trošku si pospal. Ale je mi pořád smutno,“ řekl, aniž by ale potvrdil, že na obřad půjde, či zda mu bude v těžké chvíli oporou současná manželka Melania (52), která v pondělí do města přicestovala s ním. S tou ovšem Ivana neměla zrovna nejideálnější vztahy...

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Slováček o zesnulé Trumpové (†73): Kladla mi na srdce, abych zajel za její mámou Petr Macek

Trump, světoznámý miliardář a 45. prezident USA, každopádně s reportérkou Cindy Adamsovou (92), která byla dlouholetou Ivaninou přítelkyní, hovořil tichým hlasem. Tak moc byl zasažen náhlým skonem ženy, kterou miloval... „Přemýšlím, že jste ji znala stejně jako já, od samého začátku. Vím, jak vás měla ráda,“ řekl jí Donald pohnutě. „Ivana byla výjimečná. Krásná skrz naskrz,“ skládal Trump poklony své zesnulé ex-manželce.

Čím se podle něj Ivana tak odlišovala od jiných? „Právě tím, že byla úplně jiná. Nikdy se nevzdávala. Byla krásná, ano, ale taky moc pilná. Jedno, s čím se potýkala, nikdy se nedala srazit na zem. Přešla z komunismu do našeho společného života. A uměla si toho vážit...“ přidal ještě bývalý americký prezident a hlas se mu prý dojatě zadrhl. Není tedy pochyb, že i když jejich vztah skončil v roce 1992 a Ivana se od té doby ještě 3x provdala za jiného, stále k sobě měli velice blízko...

Dění kolem pohřbu Ivany Trumpové budeme sledovat online od 17,00 hodin s reportérkou Blesku Pavlínou Horákovou, která je přímo na místě!

Od 18,15 hodin můžete také na Blesk.cz sledovat přímý přenos.

 

Fotogalerie
83 fotografií