Massimo byl muž, jehož jste po boku Ivany Trumpové viděli vždycky, když zavítala v létě do milovaného Saint-Tropez. Letos se chystala na dovolenou po dvouleté pauze, strávit na Riviéře hodlala celé dva měsíce. Jako obvykle měli 20. srpna oslavit i jeho narozeniny. Jenže ve čtvrtek, těsně před odletem do Nice, doma v New Yorku spadla ze schodů a zabila se! „Mám z toho pořád sevřené hrdlo,“ chvěje se Gargia.

Těžké měsíce

Jako řada dalších blízkých paní Ivany potvrzuje, že Trumpovou deprimoval covid, kvůli němuž musela na dva roky zastavit svůj světoběžnický život. „Možnost nákazy ji naprosto děsila,“ tvrdí. Nepřidala jí prý ani smrt posledního manžela Rossana Rubicondiho (†49), jemuž i přesto, že již byli rozvedení, hradila celou léčbu rakoviny. „Zažívala komplikované měsíce a měla...“ nadechl se zhluboka, když mluvil s reportéry francouzského magazínu de Voici. „...měla problém s alkoholem,“ odhalil možná poslední tajemství Ivanina života.

Proč spadla?

„Víte, odešla úplně osamělá... I ten pád ze schodů tím mohl být způsoben, kdoví... Detaily neznáme,“ upozornil nedlouho po neštěstí, že jde jen o jeho hypotézu. Zpráva koronera, která za příčinu smrti uvedla »tupá poranění trupu způsobená nárazem«, se o alkoholu v těle zesnulé nijak nezmiňovala.

O svém vztahu k alkoholu Ivana klidně mluvila v rozhovorech, ale nezdálo se, že by její pití nemělo míru. V roce 2016 kupříkladu přiznala, že pár skleniček vína denně zvládne. „Ale vína, tvrdý alkohol zásadně nepiju!“ zvedla důrazně ukazováček. „Dám si sklenku bílého před odchodem ven, jednu během večeře a pak třeba ještě jednu dvě večer. Mám ráda rosé a rulandské šedé, červené mi způsobuje vyrážku,“ vypočítávala otevřeně.

Lahev sektu za měsíční plat

Během svých návštěv Prahy Ivana ráda zašla se svými přáteli do malostranské restaurace U Vladaře. Ta byla vyhlášená svou kuchyní i hvězdnou klientelou. Chodil sem například Karel Gott (†80), zavítali sem i Gérard Depardieu (73), Michael York (80), David Copperfield (65) s Claudií Schifferovou (51). Majitele restaurace Josefa Vladaře (†62) Ivana při první návštěvě překvapila požadavkem na šampaňské Dom Pérignon brut, ročník 1975, které tehdy stálo přes 12 tisíc korun. To byl průměrný měsíční plat. Vladař ho po dramatickém pátrání sehnal a pak už vždycky, když měl návštěvu Ivany Trumpové ohlášenou, ho měl k dispozici. Nyní by podobná lahev stála kolem 30 tisíc korun.

Video
Video se připravuje ...

Zesnulá Ivana Trumpová (†73): Úspěchy a skandály jejího života Videohub

Fotogalerie
78 fotografií