Hvězda Bratrstva neohroženýchVe jménu vlasti Damian Lewis byl ženatý s herečkou Helen McCroryovou dlouhých 14 let. Měli spolu dvě děti, syna Gullivera (14) a dceru Manon (15), kteří přišli na svět ještě před veselkou, a dlouhá léta tvořili spokojený manželský pár. Osud však ale krutě zaúřadoval a herečka, kterou si široká veřejnost zamilovala především jako Narcissu Malfoyovou z filmové série o Harrym Potterovi či jako Polly v seriálu Gangy z Birminghamu, loni v dubnu podlehla rakovině prsu.

Známý zrzek pak uctil památku své ženy tím, že se na delší dobu stáhl z veřejného života. Poprvé od jejího skonu se objevil na jevišti v lednu tohoto roku, kdy se zapojil do čtení poezie, a mnozí si tehdy povšimli, že patrně z lásky ke své zesnulé manželce stále nosí na ruce snubní prsten. Truchlící vdovec ale má už znovu důvod k úsměvu, jelikož nezanevřel na lásku.

Jeho paní si to ostatně ani nepřála – jak Lewis prozradil ve své smuteční řeči na Helenině pohřbu. „Ze smrtelné postele nám řekla: ‚Chci, aby měl táta přítelkyně, a měl jich hodně. Vy všichni musíte znovu milovat, láska není majetnická. Žijte naplno, využijte příležitosti, prožívejte dobrodružství‘,“ povzbudila podle Lewise umírající herečka své milované.

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Harry Potter – Relikvie smrti část druhá /Youtube/

Již nějakou dobu se proto Lewis ve společnosti ukazuje po boku o osm let mladší punkrockerky Alison Mosshartové. Herec a frontmanka skupiny The Kills byli společně spatřeni například v National Portrait Gallery v Londýně či na letní party Serpentine Gallery. To, že skutečně tvoří pár, však bylo oficiálně potvrzeno až nyní. Podle zpěvaččiny maminky, co se jejich vztahu rozpovídala pro DailyMail, se dvojice seznámila prostřednictvím společných přátel a rázem mezi nimi přeskočila jiskra...

Mosshartová bude oproti rodačce z Londýna McCroryové, jež vždy působila jako skutečná dáma, nejspíš pořádnou divoškou. Již od svých 11 let hraje na bicí a aktuálně zpívá v kapele The Kills, kterou založila společně s kytaristou Jamiem Hincem (53), bývalým manželem modelky Kate Mossové (48). Její bratr Matthew (38) je zase kuchařem v LA a kdysi randil s Kelly Osbourneovou (37), dcerou Ozzyho Osbournea (73), zpěváka heavymetalové skupiny Black Sabbath. S takovouto dívkou čeká pravděpodobně charismatického Brita pořádná jízda!

Fotogalerie
15 fotografií