Soukromá letadla šetří tolik potřebný čas během nabitých plánů zájezdů a poskytují oddech mezi koncerty tím, že eliminují dlouhé fronty, zpoždění a čekací dobu na pravidelné komerční lety. A někdy, když tyto tryskáče nosí zajímavé livreje, propagující jméno kapely, také velkolepě oznamují přílet umělců do konkrétního města. I Stouni na svém letounu mají název kapely a ikonický  červený vyplazený jazyk.  

Soukromým letadlem Rolling Stones byl nejprve Boeing 737 a později mnohem větší 767, se kterým byli i na svém posledním turné „No Filter Tour“ v roce 2017. Ten stejně jako 737 nesl stejnou barvu jako rty a název skupiny. Letadlo bylo pronajato od leasingové společnosti Aeronexus a mělo registrační značku ZS-NEX.

VIDEO: Sexuální symbol a rebel Mick Jagger

Video
Video se připravuje ...

Sexuální symbol a rebel Mick Jagger Videohub

767 byl pro kapelu významným krokem vpřed v palubním luxusu a prostoru. Letadlo má 96 obrovských prvotřídních sedadel a pohodlnou koženou pohovku, která se dala přeměnit na postel a byla soukromě umístěna v přední části kabiny.

Letoun byl často netrpělivě očekáván a spatřen fanoušky a leteckými nadšenci v různých městech, když skupina během svého turné obletěla svět.

I do Prahy v roce 2018 skupina přiletěla již zmíněným Boeingem a českým nadšencům se je podařilo na letišti Václava Havla vyfotit. 

Fotogalerie
31 fotografií