Tess Hollidayová má při svých 165 centimetrech výšky 118 kilogramů, spadá tak do kolonek obezity. I tak ji ale trápí anorexie! „Budu upřímná. V poslední době bojuji se svým sebeobrazem tak, jak jsem to ještě nezažila,“ svěřila se modelka v pátek na instagramu.

„Je to vyčerpávající. Vy mě vidíte, jak se bavím, někdy mě ale stojí strašně moc úsilí jen vyjít z domu,“ popsala a pokračovala: „Až donedávna jsem byla holka, co se ráda fotí... Tohle jsou první fotky po delší době, které když jsem viděla, dokázala jsem na sebe být milá (pracuji na tom).“

Diagnóze nechtěla uvěřit

Loni v květnu Tess přiznala, že jí byla diagnostikována anorexie. „Mám anorexii a léčím se. Už se to nestydím říct nahlas,“ oznámila tehdy na svém twitteru. „Jsem výsledek kultury, která oslavuje hubenost a dává ji do rovnítka s hodnotou člověka, teď už ale píšu svůj příběh sama. Konečně jsem schopná se starat o tělo, které jsem celý svůj život trestala. Konečně jsem volná,“ napsala. 

Diagnóza ji prý samotnou překvapila. „Až do loňského roku jsem nevěděla, o co jde – ale přes 10 let jsem se omezovala v jídle. To znamená, že jsem nejedla, nebo když jsem jedla, tak jen velmi málo. Někdy jen jedno větší jídlo za den,“ popsala v eseji pro časopis Today letos v lednu. 

Anorexii může mít každý

„Poprvé mě na to upozornila moje dietoložka Anna Sweeneyová. Řekla mi: ‚Nemám licenci na to, abych tě mohla diagnostikovat, ale kdybych mohla, moje diagnóza by zněla anorexia nervosa‘,“ uvedla Tess. 

„Když řekla anorexie, musela jsem se smát. Říkala jsem si, copak nevidíš, jak jsem tlustá? Není možné, že by takové slovo mohlo někdy popsat někoho mojí velikosti,“ přiznala modelka, že s diagnózou nejprve trochu bojovala. Anorexie ale může postihnout kohokoli, nehledě na jeho hmotnost nebo velikost.

 

Pokud vás nebo vaše blízké trápí poruchy příjmu potravy, vyhledejte prosím odbornou pomoc. Obrátit se můžete například na centrum Anabell

VIDEO: »Potvora« ze Slunečné Timková (31) přiznala: Problém s příjmem potravy! Vyhledala odbornou pomoc

Video
Video se připravuje ...

»Potvora« ze Slunečné Timková (31) přiznala: Problém s příjmem potravy! Vyhledala odbornou pomoc Markéta Reinischová

Fotogalerie
102 fotografií