Byli pár jako z katalogů, krásní, úspěšní a zamilovaní. Jenže jejich láska postupem času vyprchala a bývalí manželé se od té doby napadají před soudy. Angelina Jolie například obvinila Brada Pitta z domácího násilí a požívání alkoholu před dětmi. Nyní žene před soud pro změnu Brad Angelinu – kvůli obchodní transakci, která se týkala Chateau Miraval, vinařství ve francouzském městečku Correns, které si pořídili ještě jako pár.

O co jde? Jolie bez vědomí Pitta prodala svůj podíl a novým vlastníkem je teď ruský oligarcha Jurij Shefler (54), který podle Pitta ztěžuje provoz vinice. Kromě toho hvězda Klubu rváčů, Tenkrát v Hollywoodu nebo Troja podle deníku Page Six tvrdí, že se manželé už před lety dohodli, že ani jeden neprodá svůj podíl na zámku, kde se v roce 2014 i vzali, bez souhlasu druhé strany. Jenže to se teď stalo...

Slavný herecký pár Miraval zakoupil v roce 2008 za 28,4 milionu dolarů (necelých 609 milionů korun). Tohle panství se nachází v regionu Provence-Alpes-Côte d’Azur v jihovýchodní Francii. Sídlo s 35 pokoji je obklopeno rozsáhlými zahradami s vodním příkopem, fontánami, akvadukty, jezírkem, kaplí a vinicí, která produkuje růžové víno, takzvané rosé, jehož prodej Pitt rozjel a slušně na něm vydělává. 

Jolie u soudu vysvětlila, že „koupila Miraval s Pittem jako rodinný podnik a jako místo, o kterém věřila, že zde spolu zestárnou. Po rozvodu však už nehodlá držet vlastnickou pozici v podniku založeném na prodeji alkoholu, vzhledem ke svým osobním námitkám“. Pitt údajně projevil zájem odkoupit majetek patřící jeho exmanželce, načež se dozvěděl, že jej už v říjnu 2021 v tichosti prodala.

VIDEO: Páry, které se daly dohromady během natáčení

Video
Video se připravuje ...

Páry, které se daly dohromady během natáčení Videohub

V soudních dokumentech podaných u Nejvyššího soudu v Los Angeles se navíc uvádí, že Pitt v průběhu let dal do vinařství mnohem víc práce i finančních prostředků nežli Jolie. Herečka navíc „prodala svůj podíl s vědomím a záměrem, že se Shefler a jeho přidružené společnosti budou snažit ovládnout obchod, kterému se Pitt dlouhá léta věnoval, čímž dojde k podkopání Pittovy investice do Miravalu“.

„Jolie se snaží získat nezasloužené zisky pro sebe a přitom bezdůvodně ubližovat Pittovi. Jolie už dávno přestala přispívat do Miraval – zatímco Pitt nalil peníze a kapitál do obchodu s vínem. Tento prodej zbavuje Pitta jeho práva užívat si svůj soukromý dům a dohlížet na podnikání, které rozvinul od nuly,“ píše se v žalobě. Zdá se, že tenhle soud bude ještě hodně zajímavý...

Fotogalerie
40 fotografií