Každý rok se Američané mohou stoprocentně spolehnout, že jim Mariah Careyová připomene, že den po Halloweenu začíná vánoční sezona. Třeba jen tím, že tweetuje svou podporu muži, kterému sdružení vlastníků domů pohrozilo pokutou za to, že ozdobil své bydliště vánočními ozdobami příliš brzy. Nebo si zahraje na princeznu bojovnici a pranýřuje dallaský bar, jenž omezil hraní jejích kolovrátkových vánočních hitů. Období svátků prostě nemá zarytějšího zastánce. CNN zjistila, že hned 125 amerických periodik referovalo o Carey v souvislosti se spojením Královna Vánoc. Queen of Christmas už také přibylo na její oficiální seznam přezdívek kromě Mimi, Hlas, Slavíček nebo MC.

Kyprá, 176 cm vysoká a dvakrát rozvedená Careyová s hlasem o pěti oktávách naposledy vyjela na klasickou koncertní šňůru v roce 2019, kdy navštívila oba konce Ameriky a Evropu. Od té doby vystupuje většinou jen s jedinou písničkou, pouze v televizních show, reklamách nebo na vyhlášení cen Grammy. Poslední dva roky převážně propaguje svá dvojčata Moroccan a Monroe (10), která už naučila poskytovat exkluzivní rozhovory pro ta média, která dobře zaplatí. Ožije vždy jako zombie v prosinci.

Miliardový hit

„Mám k Vánocům velký emoční vztah, a nejde jen o rodinu a dárky,“ nechala se slyšet Mariah. Za svátky každý rok utrácí miliony, kompenzuje si tak prý chudobu, kterou prožila v dětství... Může si to dovolit, má přece svůj každoročně předělávaný megahit All I Want For Christmas. Dnes už si málokdo vzpomene, že v roce 1994 ho dala se skladatelem Walterem Afanasieffem ve studiu za pouhých 15 minut. A natočili ho nevánočně v srpnu. Ale nakonec se skladba ocitla ve stejné době na čele jak amerického, tak britského žebříčku! To samé se jí podařilo ve 26 zemích světa včetně Austrálie, Kanady, Francie, Německa i Česka. Na tantiémách už Mariah vynesla po odečtení peněz pro skladatele a producenty 1,8 miliardy Kč.

2020: Vystrkovala prsa a vzývala Santu

Vánoční cajdáky, to je přesně její parketa! Kvůli nim vloni natočila dokonce celé pásmo Kouzelný vánoční speciál pro streamovací službu Apple TV+. K tomu vydala i doprovodný soundtrack. Jako singl a videoklip na podporu obojího do světa vyslala novou verzi písničky Oh Santa!, v níž ve velké barevné výpravě, až oči přecházely, nechala Careyová vyniknout svým vnadám.

2021: Sežeňte šest chlapů, ponesou mi vlečku!

Produkce pořadu, zřejmě z nedostatku invence nazvaného Kouzelný vánoční speciál pokračuje, který se natáčel v New Yorku, se obávala, s jakými požadavky přijde proslulá diva tentokrát. A báli se oprávněně: zpěvačka přišla bez omluvy a s tím, že potřebuje šest hezkých chlapů navíc, aby jí... mohli nést na pódium její zlatou vlečku! „Vždyť váží aspoň 30 kilogramů,“ vymlouvala se.

Pět věcí, které o ní nevíte:

★ Ve třech letech uměla v italštině perfektně odzpívat árii Maddaleny z Verdiho opery Rigoletto.

★Absolvovala střední školu, ačkoli se nikdy neobjevila ve vyučování. Spolužáci jí proto dali přezdívku Fata morgána.

★ V roce 1999 si koupila bílé piano z pozůstalosti Marylin Monroe.

★ V roce 2001 se psychicky zhroutila a museli ji převézt do léčebny v Connecticutu.

★ Kromě Beatles má nejvíc prvních míst v hitparádě Billboardu.

Video: Koncert Mariah Careyová

Video
Video se připravuje ...

Takhle vypadala ještě loni na koncertě Youtube

Fotogalerie
74 fotografií