Není nic neobvyklého, že zpěváci koncertují třeba i v den, kdy jim navždy odešel někdo blízký. Své by o tom mohl vyprávět i Karel Gott (†80) a mnozí další umělci.

Ani syn Mekyho Žbirky neměl příliš času na truchlení. Po pohřbu se s milovaným tátou rozloučil po svém, když si udělal večer s jeho kytarou, a teď musí zase sám vyjít na pódium a bavit své příznivce.

Informoval o tom na sociální síti své kapely Sunnbrella. Už 6. prosince s ní bude vystupovat v New Yorku, 9. prosince v San Diegu a 10. prosince v Los Angeles. Jeho táta, který podlehl opakovanému těžkému zápalu plic, by to ocenil.

Jak těžce odchod svého táty nese, David popsal na svém facebooku den po Žbirkově smrti 10. listopadu. „Včera jsem přišel o tátu. Nikdo mě neinspiroval víc než on. Skutečná legenda v každém smyslu slova. Slova nedokážou popsat, jak moc mi bude chybět, tak jsem vytvořil playlist mých nejoblíbenějších písní od něj, abych ho připomněl,“ svěřil se David.

Kromě syna Davida měl Meky Žbirka s manželkou Kateřinou (54) ještě dceru Lindu. Dceru Denisu pak měl se svou první manželkou Helgou.

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala.

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala. Lukáš Červený, foto: archiv rodiny Žbirkových

Fotogalerie
53 fotografií