Láska k charismatickému Lexovi ale zůstala nenaplněna. Sukničkář Barker by si dal říct, biblí odchovaná Marie ale ctila Desatero. Lex byl počtvrté ženatý a navíc jeho manželka, švýcarská herečka Irene Labhart, sváděla boj se smrtelnou leukemií. „S vědomím, že jsem ublížila nemocnému člověku, bych asi nedokázala žít. Být Lex volný, všechno dopadlo jinak,“ vzpomínala Versiniová.

Lex ji chlácholil

„Když mě režisér Reinl seznámil v Chorvatsku s Lexem Barkerem, padla jsem do kolen. Okamžitě jsem se do něho zamilovala,“ netajila nikdy Versiniová. Hned první natáčecí den ale zažila šok! Režisér Reinl nařídil, že nejdřív v rukou Barkera zemře a až další natáčecí dny se s ním seznámí, bude ho křísit a přihlížet jeho zápasu na život a na smrt s jejím otcem Inču-čunou. „Co se ale dalo dělat? Lex se mě snažil utěšit a říkal: Ber to tak, že za sebou budeš mít nejtěžší scénu z filmu. Potom mě budeš už jenom balit,“ popisovala herečka.

Nedočkala se ho

V témže roce 1962 jako Vinnetou se točil i film Poklad na Stříbrném jezeře, ve kterém byla Versiniová už coby Nšo-či mrtvá. Tehdy Barkerova manželka svůj boj s leukemií neunesla a spáchala sebevraždu. Předávkovala se léky. Marie Versiniová mohla mít volné pole působnosti. Osud tomu chtěl ale jinak, s Barkerem už nikdy nenatáčela.

Lex zemřel na ulici

V roce 1972 se Barker zasnoubil s herečkou Karen Kondazianovou a schylovalo se k šesté svatbě. K té už ale nedošlo. Zemřel tři dny po 54. narozeninách, když šel centrem New Yorku za svou láskou. Srdce mu vypovědělo službu přímo na ulici.

VIDEO: Nšo-či z Vinnetoua a další role legendární Marie Versiniové

Video
Video se připravuje ...

Nšo-či z Vinnetoua a další role legendární Marie Versini Videohub

Fotogalerie
24 fotografií