Slavná slovenská moderátorka Miriam Žiaková se na sociálních sítích podělila s velmi smutnou novinou. Oznámila, že její milovaná maminka podlehla nemoci covid-19.

Žiaková všem z celého srdce poděkovala za podporu, soustrast i nabídnutou pomoc, kromě toho ale cítila potřebu se k celé věci vyjádřit i jinak. 

„Moje máma podlehla covidu. Bylo jí jen 75 let a neměla žádná onemocnění, která by jí bránila žít ještě dalších dvacet let. Bohužel, odmítla očkování,“ napsala Žiaková. 

Tátu očkování zachránilo

Maminka moderátorky zpráv prý onemocněla současně se svým manželem, ten ale očkovaný byl, a tak na rozdíl od ní nemoc poměrně rychle překonal. „Jestli vaši blízcí, hlavně ti starší, mimořádně křehcí a nejvíc ohrožení váhají s očkováním, převyprávějte jim tenhle smutný skutečný příběh,“ doporučila moderátorka. 

Ta by si přála, aby smrt její maminky nebyla úplně zbytečná. „Jestli zachrání alespoň jeden lidský život, řeknu si, že smrt mojí mámy zachránila i za tu nejvyšší cenu aspoň jednoho člověka,“ svěřila se.

Smrt v samotě a smutku

Žiaková rovněž apelovala na všechny, aby nevěřili teoriím proti očkování. „Nevěřte prosím antivaxerům, posílají vás do náruče smrti, bez přítomnosti blízkých, v samotě a smutku. Vaše nejbližší budou navždy pronásledovat myšlenky s otázkou, jestli mohli pro vaši záchranu udělat víc, i když vědí, že nemohli,“ popsala svůj názor.

Moderátorka se svěřila, že se jí chce křičet bezmocí a zbít lidi, kteří v její mamince podporovali „nesmyslné teorie nekompetentních hlupáků o škodlivosti očkování“. Měli mezi nimi přitom být i někteří blízcí. „Zachraňte prosím své blízké, aby smrt mojí mámy nebyla tak strašně zbytečná,“ prosila moderátorka. 

Fotogalerie
18 fotografií