„Dnes došlo k nehodě na natáčení Rust v Novém Mexiku, při které došlo k vynechání střely v pistoli se slepými náboji,“ stojí v prohlášení společnosti Rust Movie Productions LLC, pod kterou vzniká westernový film Rust, jehož pověst je už nyní, dá se říct, krvavá. „Natáčení bylo prozatím zastaveno. Bezpečnost našich herců a štábu zůstává naší nejvyšší prioritou,“ stojí dále v prohlášení.

Smrtící rána na place

Postřelena byla 42letá kameramanka Halyna Hutchinsová, která byla z odlehlé lokace vrtulníkem převezena do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. Tam svým zraněním podlehla. „Celé obsazení a štáb jsou dnešní tragédií naprosto zdrceni a Halynině rodině a blízkým posíláme nejhlubší soustrast,“ vyjádřila smutek natáčecí společnost.

Zraněného 48letého režiséra převezla ambulance do nemocnice do Santa Fe, kde je na jednotce intenzivní péče.

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin reuters

Podle deníku Daily Mail úřad šerifa v Santa Fe uvedl, že k nehodě došlo krátce před druhou hodinou odpoledne místního času v malém odlehlém kostelíku. Volající na linku 911 zprvu jen uvedl, že byl někdo střelen do paže. „Detektivové vyšetřují, jak a jaký typ projektilu byl ze zbraně vypuštěn,“ prozradila policie ze Santa Fe. V souvislosti s incidentem nebyl nikdo zatčen a nebyla vznesena žádná obvinění. Detektivové zahájili vyšetřování a vyslýchají svědky. Podle agentury AP mluvčí Aleca Baldwina potvrdil, že došlo k selhání rekvizitní zbraně se slepými náboji.

Zdrcený Baldwin

Fotografie pořízené na místě zachycují Baldwina jen krátce po policejním výslechu, herec nejprve telefonoval, pak musel odejít stranou, kde se v předklonu vzpamatovával z šíleného incidentu. Jestli v té době už věděl, že hlavní kameramanka následkům nešťastné nehody podlehla, není jasné.

Krátce před nehodou

Den předtím herec na svém Instagramu zveřejnil fotku z natáčení, kde je na place ve filmovém kostýmu. Krátce po incidentu ale snímek z jeho profilu zmizel. „Zpátky v kanceláři. Sakra, to je vyčerpávající...,“ zněl jeho komentář u fotky.

Stejně tak jeho manželka Hilaria Baldwinová (37), s níž má hollywoodský herec šest dětí, nejmladšímu je nyní jeden rok, jen krátce před nehodou sdílela ve Stories na Instagramu záběry z videorozhovoru s manželem, který byl tou dobou na place těsně před strašlivou nehodou...

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin reuters

Rust je westernový snímek z pera režiséra Souzy, na kterém se jako koproducent podílí i Baldwin. Herec známý z filmů Manželství, Podnikavá dívka či Beetlejuice ve westernu získal roli psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému 13letému vnukovi odsouzenému na smrt.

VIDEO Jedny z posledních záběrů, které kameramanka Halyna Hutchinsová během natáčení westernu s Alecem Baldwinem natočila

Video
Video se připravuje ...

Jedny z posledních záběrů, které kameramanka Halyna Hutchinsová během natáčení westernu s Alecem Baldwinem natočila. instagram.com

 

Fotogalerie
92 fotografií