Málokdo ví, že se za pohlednou tváří oblíbeného herce skrývá také velmi bystrá mysl. V mládí Hugh Grant s červeným diplomem vystudoval angličtinu. Ve studiích chtěl pokračovat, osud měl ale jiné plány a jeho herecká hvězda stoupala strmě vzhůru.

Ve filmech hraje Grant už od osmdesátých let a na svém kontě má desítky úspěšných rolí. Příliš cen ale zatím nedostal. „Nikdy jsem jich moc neměl. Roky jsem točil romantické komedie, které se lidem líbily, ale na ceny nedosáhly,“ svěřil se pro časopis Hollywood Reporter. 

Proslavily ho hlavně filmy z devadesátých let z dílny režiséra Richarda Curtise, jako například Notting Hill nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb

„Richardovi vždycky přišlo velmi vtipné, že mě veřejnost vnímala jako toho hodného kluka z jeho filmů, protože on mě znal úplně jinak,“ popsal pro Daily Mail's Weekend Magazine. „To bylo opravdové charakterové herectví, protože pan správňák jsem nikdy nebyl,“ připustil. 

Nakonec ze své škatulky přece jen vypadl. „Potože jsem už starý a ošklivý, tak mi hlavní role v romantických komediích už nenabízejí, za což jsem svým způsobem rád,“ popsal v nadsázce vývoj své kariéry. V posledních letech nemá nouzi o hlubší a zajímavější role – nebojí se sehrát sociopatické padouchy, politiky nebo kriminálníky.

Právě takové role ho přitom prý baví mnohem víc. „Vnímám, že jak stárnu, mnohem víc mě přitahují záporné role, a je mi v nich lépe,“ uvedl Grant, který je s proměnou své kariéry velmi spokojen. 

VIDEO: Mělas to vědět: Zdánlivě idylický život krásné rodiny znenadání obrátí naruby bezcitná vražda, zmizelý manžel a řetězec strašlivých událostí

Video
Video se připravuje ...

Mělas to vědět: Zdánlivě idylický život krásné rodiny znenadání obrátí naruby bezcitná vražda, zmizelý manžel a řetězec strašlivých událostí. • VIDEO HBO

Fotogalerie
88 fotografií