„Včera v noci odešel poklidně ve spánku můj otec, který roky snášel útrapy Parkinsonovy choroby. Byl to skutečný filmař a po celé roky zůstal pozoruhodně optimistický,“ oznámil smutný herec skon svého otce. Také Robert Downey sr. se věnoval filmařině a do svých filmů často obsazoval i členy vlastní rodiny - právě synovi se v 5 letech postaral o debut ve snímku Pound.

Syn s ním po letech spolupráci ukončil, a to v době, kdy přestal s drogami. Seznámit ho s návykovými látkami měl právě slavný otec (dal mu prvního jointa). Ten hrál například ve filmech Magnolia, Hříšné noci, Žít a zemřít v L. A. a Otec rodiny. 

Co se týče soukromého života,  byl Robert Downey starší třikrát ženatý. První ženou byla Elsie Ann Downeyová, s níž měl syna Roberta a dceru Allyson. Podruhé si vzal Laura Ernstovou, která v roce 1994 zemřela na ALS. Od roku 1998 až do své smrti pak žil po boku třetí ženy - spisovatelky Rosemary Rogersové. Tu ostatně syn v oznámení smutné zprávy také zmínil. 

„Podle výpočtů mých macech, byl šťastně ženatý něco málo přes 2000 let. Jsi svatá, Rosemary Rogers-Downeyová. Naše myšlenky i modlitby jsou teď s tebou,“ dodal představitel Iron Mana smutně.

Fotogalerie
36 fotografií