Zpěvačka správu označila za „nepatřičnou“ a o její zrušení požádala ihned po začátku soudního přelíčení. Jednání skončilo ve středu amerického času bez jakéhokoli rozhodnutí o dalším právním uspořádání. Soudkyně Brenda Pennyová Spearsové doporučila, aby podala formální žádost o ukončení správy. O vývoji případu informovala agentura AP.

„Toto opatrovnictví mi nadělalo mnohem víc škody než užitku. Zasloužím si mít vlastní život. Už je to 13 let a to stačí,“ řekla Spearsová u soudu, kde přes 20 minut četla svůj předem připravený projev. Soud ji dvakrát přerušil, aby ji požádal, aby mluvila pomaleji.

V projevu kritizovala svého otce Jamieho Spearse, který byl od roku 2008 jejím opatrovníkem. Podle zpěvačky ji nutil vystupovat proti její vůli, brát lithium a nedovolil jí se vdát za přítele Sama Asghariho a mít s ním děti.

Podle Britney Spearsové její otec „miloval, že měl nad svou dcerou stoprocentní moc“. Jednou brečela hodinu do telefonu a otce prý potěšilo, že má kontrolu nad někým tak silným, jako je ona, uvedla zpěvačka, které je 39 let. Před soudem kritizovala také další osoby, které se podílejí na jejím opatrovnictví.

Vystoupení hudební ikony před soudem bylo velmi očekávanou událostí, protože v minulosti byly všechny záznamy i samotná přelíčení neveřejná. Důvodem byl důvěrný charakter informací o zdravotním stavu Spearsové. Letos však zpěvačka prostřednictvím obhajoby požádala o veřejné slyšení. Její dosavadní mlčení podle ní bylo mylně považováno za souhlas s opatrovnictvím.

Otrokyně Britney

„Poté, co jsem lhala a řekla celému světu, že jsem OK a šťastná, je to celé lež. Nalhávala jsem si, že je to ok, byla jsem v šoku. Traumatizovaná. Ale teď říkám pravdu, jo? Nejsem šťastná, nemůžu spát. Jsem tak naštvaná, je to šílené. Jsem deprimovaná. Pláču každý den,“ vypovídala podle BuzzFeedNews.com před soudem.

„Opatrovnictví mi tak dělá víc škody než užitku. Zasloužím si mít život, pracovala jsem celý život. Zasloužím si dvou až tříletou pauzu a jenom... dělat, co chci, víte?“ hrála zpěvačka na city s tím, že jí opatrovníci nedovolili svatbu ani další děti.

„Neexistuji pro to, abych byla něčí otrok,“ rozčilovala se Spearsová před soudem. „Moje rodina nejenže neudělala jedinou zatracenou věc, můj otec je navíc ten, kdo je za všechno zodpovědný,“ dodala zpěvačka. Dokonce svou situaci přirovnala k obchodu s bílým masem. Podle ní je to celé demoralizující a trapné. 

Otcova právní zástupkyně Vivian Thoreenová jménem klienta vyjádřila „lítost nad utrpením dcery“. „Pan Spears miluje svou dceru a velmi mu schází,“ uvedla.

„Musíte pochopit, jaké to pro mě je - každé ráno... Nemůžu jet nikam, pokud se každý týden nesejdu s lidmi, které neznám, a to v kanceláři, stejné jako ta, kde ke mně byl můj terapeut násilnický,“ oslovovala soudkyni a uvedla, že myslí, že některá opatrovnictví mohou být prospěšná, ale tisíce jich mohou být i nepatřičných a nesprávných. 

Na podporu zpěvačky se před budovou soudu sešly stovky lidí a skandovaly za její „osvobození“. Loni Spearsová

opět prostřednictvím svého právníka, kterého jí přidělil soud, „uvítala a ocenila skutečnou podporu tolika fanoušků“, většinou sdružených v hnutí #FreeBritney. Naopak Jamie Spears tuto kampaň označil za konspirační teorii.

VIDEO: Britney Spearsová napálila známého amerického moderátora

Video
Video se připravuje ...

Britney Spears napálila známého amerického moderátora. youtube_Jimmy Kimmel Live/BPŽ

Fotogalerie
42 fotografií