Populární moderátorský pár nepřestává překvapovat. Jen před několika dny přiznali, že by si v rámci plánované adopce neváhali osvojit romské dítě. Neuvěřitelnou lidskost a obrovské sociální cítění ovšem neprojevují poprvé. Adela a Viktor dlouhodobě podporují mnoho charitativních organizací, nejnověji navázali spolupráci s organizací Nota Bene a pomáhají ženě bez domova, aby se mohla znovu postavit na nohy - a to tím, že jí zajistili střechu nad hlavou.

„V jednom rozhovoru se Sandrou Tordovou z Nota bene jsem pochopila, že pokud se lidé na hranici chudoby mají dostat ven ze začarovaného kruhu, musí mít nejdřív zázemí. Říká se tomu housing first. Ubytovna ani výklenek nejsou domov,“ vysvětlovala Adéla pro slovenský server Nový čas.

Moderátorka doplnila, že i když si člověk bez domova najde práci, peníze mu obvykle nevystačí na slušné bydlení. Organizaci byt v osobním vlastnictví pronajímají za náklady, Viktor se pak stará o jeho chod a údržbu a Adéla a pracovnice organizace zase čas od času nájemkyni navštíví a poptají se, jak se jí daří. „Je to zajímavé sociologické a lidské poznání pro nás s Vikim. Věřím, že je to cesta, jak postupně dosáhnout alespoň malé změny,“ uzavřela Vinczeová.

VIDEO: Stropnický v Izraeli utíká před bombami! A Maciuchové přání splnili

Video
Video se připravuje ...

Stropnický v Izraeli utíká před bombami! A Maciuchové přání splnili Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
66 fotografií