Moderátor TV Markíza se už před lety svěřil, že má problém s nízkým počtem i kvalitou spermií, tím pádem i s početím. Problém s otěhotněním má i jeho žena Adela, která před osmi lety přišla o své miminko v pouhém sedmém týdnu těhotenství. Od té doby už se jí znovu otěhotnět nepovedlo.

Loni v březnu Adela pro Nový Čas potvrdila, že se začínají připravovat na adoptivní proces a že kvůli tomu s manželem chodí na sezení s psycholožkou. Oba se na téma adopce často vyjadřují na sociální síti, v posledním příspěvku Vincze dokonce odpověděl na otázku, zda by přijali i romské dítě.

„Jednou za čas nás takto uvolněně a pohodově nafotí naše kámoška. A jednou bude s námi na tomto gauči možná sedět i dítě romského původu. To je odpověď na vaši víkendovou otázku, zda bychom v rámci adopce přijali i malou Romku nebo Roma.“

VIDEO: Banášová: Žádost o ruku mě zaskočila! A vlastně proč ne…

Video
Video se připravuje ...

Banášová: Žádost o ruku mě zaskočila! A vlastně proč ne... David Turek

„Přijali. Dnes jsem narazil na průzkum pro OZ Návrat - stále méně Slováků je ochotných osvojit si děti této etnicity, a tak potom končí v ústavním systému,“ popsal na sociální síti moderátor.

„Nevím, jestli to souvisí s konkrétními zkušenostmi, historickými kontexty, předsudky, či jen nedostatkem informací, ale my jsme o tom neváhali ani na chvíli a oboustranný souhlas přišel jaksi automaticky. Možná to v našem případě nakonec dopadne tak, že k nám vůbec žádné dítě nepřijde - ani tmavé, ani světlé, neboť to ani my nebudeme ve finále cítit. Ale nevyřadili jsme jej dopředu jen pro jeho barvu pleti. Každé dítě by totiž potřebovalo rodinu a kvalitní zázemí. No, a to romské je ihned po narození v nevýhodě,“ dodal Viktor.

Fotogalerie
26 fotografií