„S velkou bolestí v srdci Vám oznamujeme, že zemřel nás přítel a celoživotní souputník Braňo Alex. Sbohem kamaráde. Těžko se hledají slova,“ vzkázali šokovaným fanouškům správci facebookové stránky Slobodné Európy. K oznámení připojili hudebníkovu archivní fotografii.

Okolnosti smrti legendy česko-slovenské punkové scény zveřejněny nebyly. Braňo Alex spoluzaložil kapelu v roce 1989 po rozpadu předchozí sestavy nazvané Zóna A. V roce 1991 vydali debutové album Pakáreň, na němž se vedle klasických rockových songů objevila cover verze písně Růže z Texasu Waldemara Matušky.

V roce 1995 se po několika skandálech a častých obměnách členů kapela rozpadla. Dohromady je v roce 2002 dala svatba Miloslava Lábera s herečkou Dorotou Nvotovou, jež s chlapy několikrát vystupovala. V únoru 2016 zemřel dlouholetý bubeník Juraj Černý. Jeho památku truchlící kamarádi uctili vzpomínkovým turné. Zda se k podobnému krok skupina uchýlí i po Alexově smrti, je vzhledem k přetrvávající pandemii koronaviru nejisté.

VIDEO: Bučková a nový chlap s prstýnkem, je to ženáč? A Ornellin zjev budí obavy

Video
Video se připravuje ...

Bučková a nový chlap s prstýnkem, je to ženáč? A Ornellin zjev budí obavy. Bára Horáková

Fotogalerie
15 fotografií