„Dívám se na hvězdy. Noc je jasná a Mléčná dráha vypadá tak blízko. Brzy se tam vypravím, nebojím se. Dovol mi zavřít oči a vnímat krásu kolem mě. A nadechnout se pod temnou oblohou posetou hvězdami. Nádech. Výdech. To je vše.“ Citát Furlanové, který byl doplněn rokem narození a úmrtí a její rozesmátou fotografií. Právě to zveřejnila rodina na hereččině twitterovém účtu, aby tak oznámila její skon. Příčinu smrti nesdělila.

Video: Dalibor Janda ve vážném stavu v nemocnici! A Polívka v show Tvář skončil

Video
Video se připravuje ...

Dalibor Janda ve vážném stavu v nemocnici! A Polívka v show Tvář skončil Bára Horáková, Lukáš Červený

Furlanová se narodila 7. září 1955 v Záhřebu. Po studiu na divadelní akademii zamířila na prkna Chorvatského národního divadla. Osud ji posléze zavál před kameru, objevila se v několika jugoslávských filmech a seriálech včetně filmu legendárního Emira Kusturici Otec na služební cestě.

V roce 1991 s manželem emigrovala do USA, dvě léta nato ztvárnila v seriálu Baylon 5 minbarskou velvyslankyni Delenn. Objevila se v celkem 109 epizodách a dvou televizních pokračováních. Milovníci nevysvětlitelných záhad si ji zase dobře pamatují coby zdivočelou Francouzku Danielle Rousseaovou z megahitu Ztraceni, ovšem po 17 dílech ji nahradila jiná herečkaFurlanová se na nějaký čas vrátila do Chorvatska a účinkovala v divadlech. Kromě hraní vyučovala na filmové akademii v New Yorku.

Dcera Jandy, kterého zradilo srdce: Opravdu se bojím! A Štaidlův boj s covidem. Blízcí promluvili

Video
Video se připravuje ...

Dcera Jandy, kterého zradilo srdce: Opravdu se bojím! A Štaidlův boj s covidem. Blízcí promluvili Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
12 fotografií