Pohřeb Kožky se odehrál v úterý v bratislavském krematoriu, ovšem kvůli přísným opatřením v souvislosti s pandemií koronaviru bylo přítomných jen zhruba 30 - 40 lidí. Navíc většina z nich, co se přišla rozloučit, nesměla ani dovnitř. Známí a kolegové z herecké branže tak postávali venku před síní. Byli mezi nimi i Pavol Topoľský, Lucia Vráblicová, Michal Kubovčík, Petra Polnišová či Marek Majeský.

 

Smuteční obřad začal ve 13:15 a truchlilo na něm pouze 12 osob, jelikož víc opatření nepovolovala. Přesto pieta vládla i venku - Pavol Topoľský si sice nejprve zapálil cigaretu, ale po pár minutách si šel sednout do čekárny. Tam spolu s kolegyní hleděli do země a poslouchali smuteční řeč.

Kromě rodiny promluvil i jeden z kolegů zesnulého Štefana a pronesl velmi emotivní smuteční proslov. „Těžko hledat slova – ještě náročnější je vyslovit je na tomto místě v této náročné chvíli – slova rozlučky s výborným kolegou a blízkým přítelem,“ začal.

VIDEO: CELÝ ZÁZNAM: Emotivní loučení s Martinem Havelkou (†62): Tajné vzkazy a rozervaná srdce!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní loučení s Martinem Havelkou (†62): Tajné vzkazy a rozervaná srdce! Lukáš Červený

Zavzpomínal ale také na chvíle, kdy se s nebožtíkem viděl naposledy.  „V duchu se vracím k našemu nedávnému setkání. Přišel jsi jako vždy v dobré náladě. Poseděli jsme při krávě, rozebírali jsme starosti celého světa. Byl jsi ufrflaný (rozmrzelý –pozn.red., naštvaný, ale jako vždy velmi vtipný. A měl jsi jako vždy pravdu a tvoje rozhořčení bylo správné. Takového jsme tě měli všichni rádi. Viděl jsi do hloubky duše, sám trápený osudem,“ popisoval dojatě podle webu Pluska.sk. „Ty víš, že tou cestou jsi nikdy nešel sám, Števko, děkujeme ti za všechno,“ dodal a hlas se mu přitom už velmi třásl.

Štefan Kožka zemřel po boji s covidem a ještě před smrtí stihl natočit velmi drsné video ze smrtelné postele, kde vysvětloval, jak na tom je. „Za poslední čtyři dny jsem zažil tolik bolesti, že jsem měl chuť všechno skončit. Prosil jsem pána Boha a všechny svaté, ať už mě vysvobodí z tohoto světa. Ale vykašlali se na mě. Asi se mnou mají jiné záměry,“ uvedl třeba na záběrech, které zveřejnil web Topky.sk.

Fotogalerie
20 fotografií