Fanoušci slavného herce, kulturisty a bývalého politika Arnolda Schwarzeneggera se jistě zděsili, když na jeho oficiální facebookové stránce zahlédli fotku z nemocničního lůžka - a vedle toho poděkování celému zdravotnickému týmu kliniky města Cleveland, který vedl jeho operaci srdce, každému lékaři i každé zdravotní sestře. Ve skutečnosti však není důvod k obavám, zákrok to byl zcela plánovaný. Poté, kdy Arniemu předloni lékaři vyměnili plicní, tedy pulmonální chlopeň, se kterou žil od roku 1997 (a která už tudíž dosáhla limitu své životnosti), absolvoval představitel legendárního Terminátora další chirurgický úkon.

„Nyní mám také novou aortální chlopeň,“ pochlubil se slavný Rakušan na sociální síti. Transplantována mu tedy byla chlopeň mezi levou komorou srdeční a tepnou, do níž je pumpována veškerá okysličená krev ze srdce. Zní to sice strašidelně, nicméně je dost pravděpodobné, že mu byla náhrada implantována pomocí katétru. To je totiž minimálně invazivní zákrok, po kterém je už druhý den většina pacientů na nohou - stejně jako Schwarzenegger.

„Cítím se fantasticky, už jsem se byl dokonce projít v ulicích Clevelandu a obdivoval krásné sochy,“ dodal totiž oblíbený herec, jenž sdílel na důkaz svých slov několik fotografií ze své procházky městem. To, že před pár hodinami ležel na operačním lůžku, byste na něm rozhodně nepoznali! Ostatně i Arnie sám v minulosti prohlašoval, že zlomená žebra bolí daleko více nežli operace srdce...

VIDEO: Schwarzenegger exkluzivně: Podívejte se, jak proháněl bicykl po Praze.

Video
Video se připravuje ...

Schwarzenegger exkluzivně: Podívejte se, jak proháněl bicykl po Praze. Blesk

Každopádně je to jistě dobrá zpráva nejenom pro jeho příznivce, ale též pro jeho rodinu: Schwarzenegger, jenž zazářil například v akčních snímcích Predátor, Barbar Conan či ve sci-fi Total Recall, si totiž nově užívá roli, se kterou až do letošního srpna neměl žádné zkušenosti (a to dost pravděpodobně ani před kamerou). Díky své dceři Katherine (30) a jejímu manželovi, herci Chrisi Prattovi (41), známému především z komiksových adaptací takzvaných Marvelovek, se stal poprvé v životě dědečkem. Holčička dostala půvabné jméno Lyla Marie. I pro ni chce být populární herec co nejdéle v té nejlepší životní kondici… a to i vzdor neúprosnému toku času.

VIDEO: Terminátor v Praze: Takhle si Arnold pošmakoval na večeři!

Video
Video se připravuje ...

Terminátor v Praze: Takhle si Arnold pošmakoval na večeři! Blesk

Fotogalerie
83 fotografií