Chtěla dostat své dcery na vysokou školu… a místo toho si půjde sednout do vězení. Stejně jako hvězda Zoufalých manželek Felicity Huffmanová (57), i herečka Lori Loughlinová a její manžel Mossimo Giannulli byli obviněni z úplatkářství, když děkanovi jedné z prestižních amerických univerzit zaplatili v přepočtu 11 milionů korun, aby zařídil přijetí jejich ratolestí, dcer Isabelly (21) a Olivie (20), na vyhlášenou školu. Podle informací amerických médií sice páru za tento podvod hrozilo až neskutečných 50 let za mřížemi, rozsudek, který nakonec padl tento pátek, byl o dost mírnější.

Loughlinovou, která se proslavila rolí Becky Katsopolisové ve slavném rodinném sitcomu Plný dům (a také v jeho pokračování, jehož název Fuller House by se dal přeložit jako „Plnější dům“), čekají dva měsíce „natvrdo“. Po propuštění bude muset být dva roky pod dohledem, během kterého musí vykonat 100 hodin veřejně prospěšných prací, a rovněž musí zaplatit pokutu 150 tisíc dolarů, tedy 3,3 milionu korun.

Její manžel, známý módní návrhář, půjde do basy na pět měsíců. Kromě dvouletého dozoru musí vykonat 250 hodin veřejně prospěšné služby. Také jeho pokuta je o dost vyšší než ta Loriina: 250 tisíc dolarů, čili 5,5 milionů korun. Nastoupit do výkonu trestu musejí oba do 19. listopadu tohoto roku, do dvou hodin odpoledne.

VIDEO: Stále nedokončený film Poslední z Aporveru lákal na jedinečnost, nakonec zbyly jen dluhy a výsměch diváků.

Video
Video se připravuje ...

Poslední z Aporveru lákal na jedinečnost, nakonec zbyly jen dluhy a výsměch diváků. • Upoutávka filmu. • VIDEO Facebook, YouTube

„Měla jsem v plánu dát svým dcerám nespravedlivou výhodu v procesu přijímání na vysokou školu,“ řekla podle CNN Loughlinová během svého soudního stání, které pobíhá vzhledem k pandemii viru covidu-19 virtuálně. „Tím jsem ignorovala svou intuici a nechala se vychýlit ze svého vlastního morálního kompasu. Myslela jsem, že jednám z lásky ke svým dětem. Ve skutečnosti to však oslabilo a ponížilo schopnosti a úspěchy mých dcer.“ Zároveň přiznala, že její rozhodnutí sáhnout po úplatku přispělo k prohlubování „kast“ ve společnosti, čímž se vytvořil markantnější rozdíl mezi bohatými a těmi chudšími, co si takovéto uplácení nemohli dovolit a nezbývalo jim nic jiného, než se spolehnout na své vlastní schopnosti.

„I když bych si přála, abych se mohla vrátit a udělat to jinak, mohu teď jen převzít veškerou odpovědnost,“ dodala Loughlinová a rozplakala se. „Opravdu, upřímně a hluboce se omlouvám,“ vzlykala, zatímco si oběma rukama otírala slzy z obličeje. „Jsem připravena čelit všem následkům a všechno napravit.“

Stejná slova pak v podstatě zopakoval její manžel: „Velice lituji toho, co moje činy způsobily mým dcerám, mé manželce a všem ostatním,“ zdůraznil. U soudu jim bylo přičteno k dobru, že svou vinu přiznali, přesto jim bylo vytýkáno, že díky svým příjmům a „pohádkovému životu“ věřili v to, že si všechno mohou koupit.

VIDEO: Jiřina Bohdalová u soudu kvůli falešným obrazům!  Pachatelé jdou do lochu!

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová u soudu kvůli falešným obrazům! Pachatelé jdou do lochu! Tomáš Koníček, Jan Jedlička

Soudce Nathaniel Gorton dokonce sáhl ke známému přirovnání: „Neukradli jste chléb, abyste nasytili svou rodinu. Váš zločin nic neomlouvá, jenom to, že jste si chtěli koupit něco víc. A to je o to větší vina,“ prohlásil drsně. Giannulliho trest je vyšší údajně proto, že byl do celé kauzy zapleten aktivněji než Loughlinová. Ta ovšem nabádala svou mladší dceru, aby výchovnému poradci o přijímacím řízení „neřekla příliš“, aby nevytušil, že to s jejím přijetím na prestižní školu nebylo zcela v pořádku…

Fotogalerie
16 fotografií