Pro některé je Tysonův boxerský comeback nejočekávanější událostí roku 2020. Jiní si zas řeknou – co proboha dělá, vždyť už by měl být snad v důchodu! Ať už se řadíte do první či druhé skupiny, jméno šampiona těžké váhy asi na podzim uslyšíte často.

„Moje děti si myslí, že bych měl zůstat sedět na svém stařeckém zadku. Ale co oni vědí? Oni neumí boxovat a žádné z mých dětí mě nedokáže porazit, takže co oni vědí,“ komentoval Tyson sebevědomě názory svých nejbližších. Boxer se za uplynulých 15 let očividně nezměnil. Pořád si, možná až nezdravě, věří! Až tak, že neváhal prohlásit, že by kohokoliv z nové generace zápasníků „zbil“, včetně miláčka davů Conora McGregora (32). Doufejme, že takový souboj uvidíme!

 Prozatím si ale budeme muset vystačit s duelem proti Roy Jonesovi, Jr. K tomu má Mike celkem blízko i věkově, ale bude zajímavé sledovat, jak se na kondičce zuřivce podepsala pauza trvající přes celou dekádu. Zdá se, že se Tyson jen tak něčeho nezalekne. Ale je to skutečně pravda?

Některé možná překvapí, že i slavný boxer sdílí obavy s mnohými z nás. Bytostně se totiž bojí žraloků! A v srpnu bude muset svoji fóbii překonat! Stal se totiž posledním ze zástupu celebrit, které se rozhodly vystoupit v rámci populárního Shark Week na Discovery Channel.

Zařadí se po bok britského survivalisty Beara Gryllse a olympijského plavce Michaela Phelpse. Oba mají s pořady o žralocích už své zkušenosti z minulých let. Nejsou navíc žádné bábovky! To bude muset dokázat i boxerská legenda. Co přesně bude s krvelačnými mořskými predátory v pořadu Tyson vs. Čelisti (Tyson vs. Jaws: Rumble on the Reef) dělat, zůstává pořád záhadou. Stoprocentně se ale dočkáme hodně plavání, úskoků i útočných manévrů. A kdo ví – možná sebevědomému zápasníkovi uštědří zdivočelý soupeř i KOčko.

V rozhovoru pro zmiňvoanou televizní stanici Tyson přeci jen trošku ubral na plynu. „Tenhle rok beru ve znamení překonávání mých největších strachů,“ svěřil se: „Čelit žralokům je pro mě na úplně stejné úrovni jako návrat do ringu v 54 letech. Shark Week mě ale naučil, že cokoliv mě děsí, je jen psychická překážka. Vždycky se k tomu nakonec dokážu postavit čelem a pokořit to. Můj celoživotní cíl je naplňovat svůj potenciál na maximum. Přibližuje mě to k Bohu.“ I přesto, že pochybujeme, že Bůh s tím má v tomto případě co dělat, pořád jsme rádi, že Mika draví žraloci k Bohu nepřiblížili víc, než si představoval!

Fanoušci komediální hangover trilogie Pařba Kdekoliv, si určitě vzpomenou, že boxer má jinak úctyhodné dravce celkem v oblibě. Ve všech filmech se objevil s tygrem na vodítku! Nebyl to ledajaký tygr – patřil do smečky, kterou si Tyson doma vydržuje jako domácí mazlíčky. Proč by to tedy se žraloky mělo být jinak?

Jistě si ale vzpomenete i na to, že ve druhém díle v Bangkoku měl Mike na svědomí i cover hitu „One Night in Bangkok“ od britského rappera Murray Head (74), který hrál v průběhu závěrečných titulků. Upřímně doufáme, že to Tysonovi se Shark Week i návratem do ringu půjde líp!

Fotogalerie
19 fotografií