Zprávu o úmrtí umělce přinesl v úterý ráno web TMZ, podle nějž muzikant Brian Anthony Howe zemřel ve svém domě na Floridě.

Ovšem podle příbuzných měl být už na cestě do nemocnice. Bohužel se tam už nedostal. Příčinou smrti byla srdeční zástava, Howe měl podle všeho potíže se srdcem již dříve, a v roce 2017 dokonce prodělal infarkt.

Za života ho asi nejvíce proslavila spolupráce s kapelou Bad Company, kde působil jako hlavní zpěvák od 80. let, kdy nahradil Paula Rodgerse, jenž chtěl trávit více času s rodinou, do poloviny 90. let. Největší úspěch skupina spolu s ním zaznamenala především díky albům Fame And Fortune (Slávu a bohatství) z roku 1986 a Holy Water (Svěcená voda) z roku 1990, v níž měl Howe na starosti také většinu textů k písním.

O dva roky později přišlo na řadu poslední společné album Here Comes Trouble (Tady přichází problém) a v roce 1994 Brian kapelu definitivně opustil kvůli sporům s kytaristou Mickem Ralphsem a bubeníkem Simonem Kirkem. „Nebyla to těžká volba. Dostali jsme se do bodu, kdy nikdo nespolupracoval na textech,“ uvedl tehdy Howe, kterého nebavilo dělat většinu práce sám a ještě za to sklízet od spoluhráčů kritiku.

VIDEO: Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu Blesk TV

Fotogalerie
2 fotografie