Kurt Cobain se narodil 20. února 1967 a ve čtvrtek tak mohl slavit 53. narozeniny. Hudební génius se ovšem zastřelil krátce po svých 27. narozeninách 5. dubna 1994. S kapelou Nirvana tak stihl nahrát pouhá tři alba, i ta ovšem stačila na to, aby se nesmazatelně zapsal do hudební historie.

Jeho narozeniny připomněly v první řadě jeho manželka Courtney Love a jejich dcera Frances Bean Cobain. Love na instagramu jednoduše sdílela fotku Cobaina hrajícího na akustickou kytaru, ke které připojila srdce. Unikátní fotku potom v instastories sdílela Cobainova dcera Frances Bean. Té v době, kdy se zpěvák zabil, nebyly ani dva roky. Na istastories nahrála fotku, kde ji Cobain chová a kouká jí do očí.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Courtney Love Cobain (@courtneylove),

Zpěváka si na sítích připomíná i nespočet fanoušků, řada z nich se spokojí s přáním k narozeninám a případně fotkou. Najdou se ovšem i ti, kteří připomínají zpěvákovi morální postoje. Mikel Jollett například připomněl, že na koncertech Nirvany nechtěl Kurt homofoby, rasisty nebo šovinisty.

Další fanoušci pak sdíleli ikonické fotky Cobaina jak z vystoupení Nirvany, tak z jeho osobního života. Řada dalších si pak připomínala jeho hudbu. Sociální sítě jsou tak plné anket o nejlepších písních Nirvany, nebo debat o tom, jak by zněla hudba, kterou by zpěvák skládal dnes.

Ještě o krok dál šel youtube kanál Teaser PRO. Ten jako poctu Cobainovi zveřejnil imaginární trailer k jeho životopisnému filmu. Trailer přitom využil záběry z filmů s britským hercem Joe Andersonem nebo záběry z filmu Bohemian Rhapsody. I to vedlo k vzrušeným debatám. Několik lidí, kteří video komentovali, nadchla podoba mezi Andersonem a Cobainem.

Jiní si ovšem všímali nepřesností. Skalní fanoušci Nirvany například okamžitě vypíchli, že v traileru jsou záběry, kde herec hraje na kytaru pravou rukou. Cobain totiž hrál levou. Je ovšem otázka, zda povedené dvouminutové dílko a nedávný úspěch filmů jako Bohemian Rhapsody nebo Rocket Man, nepopíchne některé z filmových studií k natočení životopisného filmu o Cobainovi a Nirvaně.