V sobotu večer se v Los Angeles konala každoroční sláva s názvem LACMA Art + Film Gala. Mezi hvězdami na červeném koberci nechyběl ani Keanu Reeves, přezdívaný „nejmilejší muž v Hollywoodu“. Víc než on ale tentokrát zaujal jeho doprovod.

Herec, který právě natáčí čtvrtý díl Matrixu, totiž dorazil společně s umělkyní Alexandrou Grantovou (46) a celou dobu se od sebe nepohnuli. Nejenže vesele pózovali a usmívali se do kamer, ale dokonce se drželi za ruce. Přitom Keanu rozhodně nepatří mezi muže, který osahává ženy při každé příležitosti, která se mu namane. Naopak si rád drží odstup, a dokonce je často na společných fotografiích s fanynkami vidět, že se jich vůbec nedotýká.

Není tedy divu, že zahraniční weby již spekulují o tom, že Reeves tímto způsobem přiznal své city k dámě, která sice šedou barvou vlasů může působit starším dojmem, ve skutečnosti je ale o devět let mladší než hvězda filmů Matrix či John Wick. K údajnému románku se zatím ani jeden z aktérů veřejně nevyjádřil, ovšem podle magazínu People mají mezi sebou už dlouho úzký přátelský vztah a pojí je i spolupráce.

V roce 2011 Grantová pomáhala Reevesovi pracovat na jeho knize Ode to Happiness (Óda na štěstí). O pět let později umělkyně doplnila svými ilustracemi i knihu Shadows (Stíny), tedy další literární dílo herce s havajskými kořeny. Společně také pár v roce 2017 založil nakladatelství X Artists’ Books. Zda mezi nimi přelétla i jiskra, nebo jsou zkrátka jen velmi dobří přátelé, asi ukáže až čas.

Pravda ale je, že Keanu by si štěstí v lásce zasloužil. O životní lásku, herečku Jennifer Symeovou (†28), přišel v roce 2001, když zemřela při autonehodě. Navíc jen pouhých 18 měsíců poté, co hvězdě Neuvěřitelné rychlosti porodila mrtvou holčičku Avu Archer Syme-Reevesovou. 

VIDEO: Ten pravý, ta pravá? Keanu Reeves a Winona Ryder jako nesnesitelní svatební hosté

Video
Video se připravuje ...

Ten pravý, ta pravá? Keanu Reeves a Winona Ryder jako nesnesitelní svatební hosté Bontonfilm

Fotogalerie
39 fotografií