Smrt herce Arona Eisenberga, kterou veřejnosti oznámila skrze sociální sítě jeho manželka Malissa Longoová (41), zasáhla především Trekkies, jak si říkají fanoušci Star Treku. Eisenberg, vysoký pouhých sto padesát centimetrů, se totiž proslavil především jako Nog, mladý mimozemšťan rasy ferengi ze sci-fi seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět. Tuto roli ztvárňoval od roku 1993 do roku 1999, tedy dlouhých šest let. Herectví však nakonec pověsil na hřebík a dal se na dráhu profesionálního fotografa.

„S velkou lítostí vám oznamuji, že moje láska a nejlepší přítel Aron zemřel,“ napsala jeho zničená vdova v sobotu 21. září na facebook. K příspěvku přidala i společné fotografie se svým milujícím manželem, kterého na sociálních sítích nazývala svou spřízněnou duší. „Už nikdy nebude nikdo zářit tak jako Aron. Krása, kterou byl, a odkaz, který zanechal, je více, než dokážu dát do slov. Miluji ho a navěky mi bude chybět. Momentálně netuším, jak bez něj žít,“ dodala.

Následující den sdílela jejich úplně první společný snímek, a také jejich úplně poslední, vyfocený jenom jediný den před Aronovým skonem. Herec na něm rozhodně nevypadá jako nemocný člověk... „Čas mezi těmito fotkami vyplňuje pět let lásky a vzpomínek. Chtěla bych víc…“ plakala Malissa na twitteru.

Hollywoodský rodák Eisenberg, který se s Malissou tajně oženil 28. prosince loňského roku, se celý život potýkal s vleklými zdravotními problémy. Na svět totiž přišel jen s jednou částečně funkční ledvinou. Celkem podstoupil dvě transplantace ledvin, poprvé v pouhých sedmnácti letech, naposledy v roce 2015. Tehdy jeho tělo nabízený orgán odmítlo, kvůli čemuž musel být operován ještě několikrát. Poté se však zdálo, že se jeho stav notně zlepšil, často dokonce jezdil na takzvané cony, kde se setkával s fanoušky. Příčiny jeho smrti zatím nejsou známé.

VIDEO: Trailer k novému Star Treku, vyprávějícímu o kapitánu Picardovi

Fotogalerie
23 fotografií