Rodina Hiltonových oznámila, že Barron Hilton zemřel přirozenou smrtí ve čtvrtek ve svém domově v Los Angeles. Zůstalo po něm osm dětí a 15 vnoučat, mezi nimiž jsou i známé celebrity Paris a Nicky Hiltonovy.

William Barron Hilton se narodil v roce 1927 Conradu Hiltonovi, zakladateli řetězce Hilton Hotels, a Mary Adelaide Barronové. V mládí sloužil u námořnictva, poté se pustil do vlastního podnikání. V rodinné firmě začal působit v 50. letech minulého století a dokázal ji dostat až na špičku hotelového průmyslu. V čele společnosti, která v současné době provozuje tisíce hotelů po celém světě včetně České republiky, stál 30 let.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel boháč všech boháčů, hoteliér Hilton: Dědicům radost neudělal Instagram/ Paris Hiltonová

Barron Hilton rovněž proslul jako filantrop. Zhruba 97 procent svého jmění se rozhodl věnovat nadaci založené jeho otcem Conradem. Nadace uvedla, že by se tak její fond mohl rozrůst z 2,9 na 6,3 miliardy dolarů. Nadace pomáhá mimo jiné bezdomovcům, lidem postiženým přírodními katastrofami či při zajišťování přístupu k pitné vodě a hygienickým zařízením v rozvojovém světě.

Na úmrtí milovaného dědečka reagovala Paris Hiltonová. „Odchod dědečka mě hluboce zarmoutil. Byl legenda, vizionář, byl skvělý, krásný, milý a prožil život plný naplnění a dobrodružství. Už od útlého dětství jsem ho vnímala jako byznysmena. Jsem poctěna, že jsem měla takového úžasného mentora. Vždycky jsem chtěla, aby na mě byl pyšný. Naposledy jsem s ním mluvila jen před pár dny a řekla jsem mu, jak moc mě v životě ovlivnil. Jeho duch, jeho láska a jeho odkaz bude ve mně žít dál,“ napsala Paris na svůj Instagram.