Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Skandály a žádný stud! Provokatérka Madonna slaví 60

/
  • Legendární Madonna slaví 61. narozeniny.
    15. srpna 2019 ● 22:17

    V pátek 16. srpna oslaví světoznámá zpěvačka a hudební legenda Madonna jedenašedesáté narozeniny. Madonna Louise Veronica Cicconeová, jak zní její rodné jméno, se během své téměř čtyřicetileté kariéry stala nekorunovanou popovou královnou i módní ikonou. Pojďme se podívat na několik zajímavostí z jejího pestrého života…

  • 1.

    Nejúspěšnější umělkyně všech dob

    Madonna svou hvězdnou kariéru odstartovala v roce 1982 vydáním prvního singlu Everybody a postupem času se stala jednou z nejvýraznějších a také nejvlivnějších postav světového showbyznysu. V Guinnessově knize rekordů je zapsána jakožto nejúspěšnější umělkyně všech dob (k zápisu došlo v roce 2015, kdy měla na kontě více než 300 milionů prodaných nahrávek, dnes bude to číslo nepochybně mnohem vyšší).

    2807457:full:true:true

  • 2.

    Akty za pár dolarů

    Přestože dnes je to žena, která se dnes bez nadsázky topí v penězích a vyprodává největší stadiony světa během několika hodin, dříve pracovala jako obyčejná servírka. Ve dvaceti letech přesídlila do New Yorku, kde měla tak hluboko do kapsy, že si musela přivydělávat poněkud kuriózním způsobem: pózovala pro akty studentům umění.

    Madonna na fotografiích z roku 1977
    Autor: vintag.es

  • 3.

    Herecké pokusy

    Vždycky měla umělecké ambice. Kromě toho, že své nahrávky posílala nejrůznějším producentům a nahrávacím studiím, chtěla se prosadit i na filmovém plátně. Zúčastnila se dokonce i konkurzu k filmu Vlasy známého režiséra Miloše Formana (†86), ale neuspěla. Později se sice do světa filmu vnutila (především poté, co se vdala za režiséra Guye Ritchieho), většinu jejích filmů – snad s výjimkou Evity – však kritika nemilosrdně rozcupovala.

    Madonna v roce 1984 - její typický styl, který kopírovaly v 80. letech všechny dívky.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Skandalistka za všech okolností

    Skandály jí byly vždy vlastní. V roce 1984 při vystoupení na udílení cen Grammy vyskočila z obrovského dortu, zazpívala píseň Like a Virgin, lehla si na pódium a v lascivní poloze ukázala kalhotky. Videoklip k písni Like a Prayer z roku 1989 ze stejnojmenného alba zvolili diváci MTV vůbec nejskandálnějším kouskem, jeho tvůrci totiž neváhali použít motiv hořícího kříže či krucifixů s černým Ježíšem. A v roce 1990 natočila klip k písni Justify My Love, kde je notně explicitně zobrazena soulož, a tak nejspíš není divu, že ho mnoho televizních stanic zakázalo vysílat.

    Za svou kariéru vystřídala zpěvačka mnoho mužů i žen.
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Koncertovala i u nás

    Madonna pětkrát vystoupila i v Česku a na její koncerty zavítalo celkem přes 100 000 diváků. Poprvé v Praze vystoupila v září 2006. Pro velký zájem fanoušků se tehdy přidával v dnešní O2 areně druhý koncert. Mezi diváky se objevil i exprezident Václav Havel (†75), který se dokonce mohl před koncertem zúčastnit Madonniny meditace.

    Podruhé zavítala Madonna do Prahy v srpnu 2009, kdy do přírodního amfiteátru u dálnice na Chodově přilákala 42 000 diváků. Potřetí a zatím naposledy se přijela představit českému publiku v listopadu 2015, a to znovu do libeňské haly. A i tehdy se přidával druhý koncert.

    2677889:full:true:true

  • 6.

    Madonna a její muži

    Vdaná byla dvakrát, poprvé čtyři roky za herce a režiséra Seana Penna (58), kterého si vzala v roce 1985. V roce 2000 si vzala britského režiséra Guye Ritchieho (50). Její postelí prošla celá řada známých jmen, například herec Warren Beatty (82), s nímž hrála v roce 1990 ve filmu Dick Tracy, baseballová hvězda Alex Rodriguez (44), zpěváci Justin Timberlake (38) a Lenny Kravitz (55) či rapper Vanilla Ice (51). Poslední dobou randí především se svými mladými tanečníky, jimž by mohla dělat babičku.

    2807442:full:true:true

  • 7.

    Madonna a její děti

    Má šest dětí. Jejím nejstarším potomkem je dcera Lourdes (22), jejímž otcem je tehdejší Madonnin trenér Carlos Leon (53). Režisérovi Guyovi Ritchiemu Madonna porodila syna Rocca (19) a také si s ním pořídila adoptivního syna Davida (13), který pocházel původně z Malawi. V roce 2009 do její velké rodiny po zdlouhavém procesu přibyla dcerka Mercy (13), také z Malawi. A před dvěma roky jí malawiský soud povolil další adopci, dvojčátek Stelle a Estere (6).

    Se svou nejstarší dcerou Lourdes a jejím otcem, osobním trenérem Carlosem
    Autor: Profimedia

  • 8.

    Zastánkyně práv homosexuálů

    Madonna patří k nejvýraznějším ikonám LGBT komunity, která se jako jedna z prvních žen ve světě hudby nebála mluvit nahlas o homosexualitě. A nic se na tom nezměnilo ani dnes: na svých koncertech například kritizuje státy, které nejsou tolerantní vůči lidem s menšinovou orientací. Sama o sobě mluví jako o bisexuálce, a mezi její známější skandály patří i polibky s kolegyněmi – třeba ten s Britney Spearsovou (37) a Christinou Aguilerovou (38) na předávání cen MTV v roce 2003.

    Před osmi lety se lesbický polibek objevil všude v médiích.
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters, SCAN

     

  • 9.

    Madonna prezidentkou USA

    Přiznala, že přemýšlela nad kandidaturou na prezidentku Spojených států amerických. Dlouho jí to ale nevydrželo, protože si prý uvědomila, že je to nejhorší možná práce na světě, kde vás všichni nenávidí, a vůbec by se nevyspala – především proto, že trpí obsedantně-kompulzivní poruchou, tedy OCD. „První věc, kterou bych zavedla, je zákaz držení zbraní,“ prohlásila Madonna v rozhovoru pro The Dan Wootton Podcast.

    2807418:full:true:true

  • 10.

    Galerie

    Na další sexy fotky oslavenkyně Madonny se můžete podívat do naší galerie. Jsou průřezem její hvězdné kariéry a některé jsou zatraceně žhavé! 

    VIDEO: Podívejte se, jak vypadala Madonna odmala až doteď.

    Video
    Video se připravuje ...

    Podívejte se jak vypadala Madonna od mala až doteď. youtube.com/toptenfamous/BPŽ

    Fotogalerie
    60 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

inabtal: SpFli︆ng︆︆.com - Dоspělý prоjekt prо mužе nаjít dívku!

(16. 08. 2019 14:53)

Actimel: ..asi tak nějak....nikdy jsem ji nemusela

(16. 08. 2019 09:41)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy