Marilyn Monroe byla krásná, tryskal z ní sex-appeal na všechny strany, potýkala se s depresemi a navíc prý měla vztah s tehdejším (a pochopitelně ženatým) americkým prezidentem J. F. Kennedym (†46). Údajně známému státníkovi vyhrožovala, že o jejich zakázaném poměru promluví veřejně, a rovněž prý znala některá státní tajemství. Jeho bratr, taktéž politik Robert Kennedy (†42), se jí onen úmysl měl snažit vymluvit a byl to on, kdo ji podle svědectví hospodyně navštívil večer předtím, než bylo nalezeno její mrtvé tělo. Nejčastější teorie tedy koketují s tím, že právě slavní bratři mají prsty v náhlém skonu labilní herečky, která zemřela 4. srpna 1962.

Krásná Marilyn, původním jménem Norma Jeane Mortensonová, svou hereckou kariéru naplno rozeběhla v roce 1950 a našla si cestu do srdcí mnoha diváků. Přestože platila za uznávanou hereckou hvězdu, která zazářila například v komedii Někdo to rád horké nebo ve Slaměném vdovci, kde v ikonické scéně s neposlušnou sukní ukázala spodní prádlo, v soukromém životě měla psychické problémy, které „léčila“ barbituráty a alkoholem.

Podívejte se na trailer nejnovějšího snímku o Marylin:

Video
Video se připravuje ...

Sexy, slavná, bohatá... A zoufalá blondýnka přichází Netflix, idh

Nebyla šťastná, ani co se intimního života týkalo. Třikrát se vdala, ale ani jedno manželství jí nevyšlo. A stejně neúspěšné byly i její pokusy otěhotnět. Přestože několikrát přišla do jiného stavu, vždycky potratila. Sexsymbol minulého století k sobě navíc vždy přitahoval nejrůznější slavomany, kteří na ní parazitovali.

Existovaly tří hlavní hypotézy, jak Marilyn zemřela. První byla pochopitelně sebevražda, tedy nejrozšířenější názor, kterému notně nasvědčuje pitevní zpráva. Lékař Thomas Noguchi, jenž hereččino tělo ohledal, totiž uvedl, že se Marilyn předávkovala prášky na spaní, které zapíjela šampaňským. V krvi měla 25 mg barbiturátů na jeden litr. Spekuluje se však i o tom, že šlo o vraždu, co byla pouze nasimulovaná jako sebevražda.

Anebo to byla „obyčejná“ vražda a při vyšetřování došlo k pochybení policie? Plavovlasá diva byla totiž na posteli nalezena v dosti podezřelé pozici (po otravě barbituráty následují křeče), které navíc ani neodpovídaly posmrtné skvrny, a na těle měla čerstvé modřiny...

VIDEO: Poslechněte si, jak svůdně zazpívala (údajně totálně opilá) Marilyn Monroe narozeninové přání pro JFK

Video
Video se připravuje ...

Poslechněte si, jak svůdně zazpívala Marilyn Monroeová narozeninové přání pro JFK Youtube.com

Na zmíněné narozeninové oslavě JFK pro tisíce hostů však nebyla jeho žena Jackie, a tak byla ušetřena pohledu na Marilyn ve třpytivých šatech, které byly tak těsné, že byly došívány na jejím nahém těle. Jednalo se o jedno z posledních veřejných vystoupení Monroe. Za dva a půl měsíce byla mrtvá. Nedávno pak stejné šaty oblékla i Kim Kardashianová. I když do nich zhubla, na zádech je musela mít rozepnuté... Podle všeho je také poškodila.

VIDEO: Podívejte se na film Jackie. 

Fotogalerie
37 fotografií