Zhuová je velmi aktivní konzervativní politickou komentátorkou a na sociálních sítích ji sleduje přes 80 tisíc fanoušků. Patří také mezi velké podporovatele amerického prezidenta Donalda Trumpa (73). Agentura, která soutěž krásy pořádá, se modelce rozhodla titul odebrat poté, co se k nim dostaly její příspěvky na sociálních sítích.

S tím ale Zhuová rozhodně nesouhlasí a snaží se bránit. „To už se stalo několikrát. To prostě není v pořádku mít předsudky vůči lidem, kteří mají jiný politický názor než vy,“ vztekala se po odebrání korunky. 

Poprvé „zaperlila“ na twitteru před více než rokem, když se nevybíravě vyjádřila na adresu muslimů. Ve světový den hidžábu si odmítla na univerzitě vyzkoušet muslimský šátek na hlavu a na internetu za to schytala kritiku, což se jí nelíbilo, a tak se k incidentu vyjádřila po svém. Takže mi říkáš, že hidžáb je teď jen módní doplněk, a ne náboženská věc? Nebo se prostě snažíš, aby si ženy zvykly na útlak v islámu?“ 

Podruhé zdvihla ze židle všechny Afroameričany. V reakci na hnutí „Black lives matters“ opět neudržela jazyk za zuby. „Věděli jste, že většinu zabitých černochů mají na svědomí černoši? Vyřešte si nejdřív ten problém mezi sebou, než začnete vinit další.“

Její slova rozčílila vedení soutěže, které jí e-mailem oznámilo, že přichází o možnost stát se Miss America a obvinili ji z rasismu, islamofobie a necitlivosti. I přesto, že své výroky ze sociálních sítích dávno odstranila, po jejím úspěchu v soutěži se opět záhadně objevily a modelce zkomplikovaly život. 

Fotogalerie
21 fotografií