Herec Robert De Niro, známý například z mafiánského snímku Kmotr, či z boxerského dramatu Zuřící býk, měl se svou manželkou Grace Hightowerovou uzavřenou předmanželskou smlouvu. Přesto někdejší letuška, která po boku úspěšné hollywoodské hvězdy dvacet let prožívala život jako v pohádce, nyní nehodlá slevit ze svého životního standardu.

S hercem má ostatně dvě děti, syna Elliotta (21), kterého sama porodila, a dcerku Helen Grace (7), kterou jim odnosila náhradní matka. Oba potomky však patřičně vychovala, a proto teď po De Nirovi požaduje polovinu z jeho majetku, jenž se odhaduje na půl miliardy dolarů. A to je v přepočtu více než 11 miliard korun!

Přestože v původní předmanželské smlouvě Hightowerová souhlasila, že jí po rozvodu bude stačit byt za 6 milionů dolarů (zhruba 135 milionů korun), 500 tisíc dolarů v hotovosti (více jak 11 milionů korun) a pravidelné výživné o výši 1 milionu dolarů („kapesné“ 22,6 milionů korun měsíčně), spočítala si, že by na tom mohla být daleko lépe, kdyby zkusila z herce sedřít kůži zaživa. De Niro si totiž kromě natáčení vydělává ještě provozováním hotelu Greenwich Hotel, sítí restaurací Nobu Sushi a Tribeca Grill, peníze mu sype i filmový festival Tribeca a televizní společnost Canal Productions.

Není to přitom poprvé, co tento manželský pár, který se seznámil v roce 1987, zažívá vážnou manželskou krizi. O rozvod zažádali už v roce 1999, manželství ale o pět let později zase obnovili. Narušenou důvěru se jim však už zřejmě nepodařilo obnovit, a tak v listopadu loňského roku ohlásili definitivní konec více jak třicet let budovaného vztahu.

Pro herce to tak bude už druhé nepovedené manželství, z toho prvního s herečkou Diahnne Abbottovou (74) utekl právě kvůli Hightowerové a nijak se přitom neohlížel na fakt, že s ní měl dvě děti, dceru Drenu (47) a syna Raphaela (43). Se svou další partnerkou Toukie Smithovou (64) má plodný herec ještě dvojčata Juliana a Aarona (23).

Fotogalerie
33 fotografií