Byly doby, kdy žila jak podle hollywoodského scénáře. „Jeden den jsem večeřela s Jackem Nicholsonem, o den později s Andym Warholem a pak třeba s Romanem Polanskim,“ líčí své zážiky z 80. let. „Byli jsme s tehdejším přítelem pozvaní i na svatbu Madonny se Seanem Pennem, ale kvůli kocovině jsme nedokázali toho dne vůbec vstát z postele...“

Mohla vést nákladný život. „Během roku jsem pracovala třeba jen dvacet dnů, přesto jsem vydělávala miliony dolarů! A to trvalo nějaké čtyři roky. Měla jsem všechno, žila jako královna,“ vzpomíná.

Pohádkový život se ovšem vinou jediné osoby proměnil v peklo. Exmanžel a otec jejích dětí ji přivedl doslova na mizinu. „Za všechno platil mými penězi. Znala jsem ho jen dva dny, a už chtěl nové BMW. A já blbá mu ho hned koupila! Holt slepá láskou...“ popisuje vztah, z něhož po letech odešla jen s tím, co měla na sobě.

A tak dnes žije v permanentní depresi a jako bezdomovkyně, přespává buď u přátel, anebo, když se jí to povede, ve foyeru nějaké banky, kde bývají bankomaty. „Unavuje mě pořád někoho prosit o peníze. Chci opravdu žít, ne jen přežívat, “ zdůrazňuje pořád s plamínkem naděje v oku. „Chci, aby mě děti viděly zase v pohodě, aby na mě byly zase hrdé. Chci zpátky lidskou důstojnost,“ říká.

Šokované kolegyně organizují pomoc

S odrazem ode dna, jehož součástí je i výpověď životního příběhu pro španělský list El Periódico, chtějí Nastasii pomoci bývalé kolegyně. „Jsem v šoku, když to vidím!“ hrozí se bývalý model Hernando Herrero (61). „Poptám se po agenturách a u fotografů, aby mohla znovu pracovat. Je toho spousta, co se i v tomhle věku dá v modelingu dělat!“

Pomoc se pokouší zorganizovat i další exmodelka Ruth Schulerová. „Hlavně si musíme promluvit, co přesně potřebuje,“ říká. Na stránkách GoFundMe už pro ni zkoušejí vybrat 155 tisíc Kč, aby si mohla najmout malý byt a složit tříměsíční kauci.

 

Fotogalerie
5 fotografií