Rodačka z britského Readingu ztvárnila velkou řadu rozličných rolí, jmenujme například filmy Rozum a cit, Věčný svit neposkvrněné mysli, Prázdniny, Nebeská stvoření, Králova zahradnice či Hledání Země Nezemě. Nejvíce ji ale samozřejmě proslavila úloha Rose ve velkofilmu Titanic v roce 1997.

Zde se Winslet poprvé setkala s Leonardem DiCapriem (43), s nímž si později zahrála také ve snímku Nouzový východ. Hlavně se z nich ale stali přátelé na celý život, kteří spolu jezdí na dovolenou a podporují se i na slavnostních předáváních Oscarů.

Na nich byla Kate hned několikrát mezi nominovanými, ovšem zlatou sošku si odnesla jen jednou – v roce 2009 za roli ve filmu Předčítač. V děkovné řeči odmítla poděkovat producentovi Harveymu Weinsteinovi (66) a po odhalení, že sexuálně zneužíval a znásilnil řadu žen (i z řad hereček), byla jedna z prvních dam, které se vyjádřily a postavily se proti němu.

V Předčítači ovšem předvedla nejen skvělý herecký výkon, ale také svá odhalená ňadra. Svlékla se už ostatně i ve slavném Titanicu či v dramatickém snímku Jako dým z roku 1999. Vášnivé scény ji neminuly ani ve filmu Quills – Perem markýze de Sade.

Ovšem fakt, že blondýnka se příliš neostýchá, nevadil dokonce ani královně Alžbětě II. (92), která jí v roce 2012 udělila řád britského impéria za přínos kulturnímu dění a označila ji za nejúspěšnější herečku své generace. Takové pocty se jen tak někdo nedočká!

Co se týče osobního života, Kate slavila veselku již třikrát za život. V letech 1998–2001 byla vdaná za režiséra Jima Threapletona (45), s nímž má dceru Miu Honey (17), podruhé si v roce 2003 vzala divadelního režiséra Sama Mendese (53) a zplodila s ním syna Joea Alfieho (14). Po rozvodu v roce 2011 zkusila o rok později štěstí potřetí s obchodníkem Nedem Rocknrollem (40) a porodila mu syna Beara Blaze (4). Jméno dítěte znamená v překladu „Medvěd Plamen“. První jméno dostal po kamarádovi Winslet z dětství a druhé zase kvůli tomu, že se manželé poznali při požáru domu.

VIDEO:  Kate Winslet v EllenShow mluvila o tom, jak pociťovala 40. narozeniny! A teď už je zase o něco starší…

Video
Video se připravuje ...

Kate Winslet v EllenShow mluví o tom, jak vnímá své 40. narozeniny. Youtube.com

 

Fotogalerie
131 fotografií