Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Střípky z letošních Oscarů: Zranění, vtípky na Meryl Streep i návštěva kina v přímém přenosu!

/
  • Střípky z letošních Oscarů: Zranění a vtípky na Meryl Streep i návštěva kina v přímém přenosu!
    5. března 2018 ● 12:12

    Předávání cen Filmové akademie patří každoročně k nejprestižnějším akcím. Letošní již 90. ročník se obešel bez větších zmatků a problémů, přesto nechyběly překvapivé momenty. Co patřilo mezi nejzajímavější chvíle Oscarů 2018?

  • 1.

    Znovu a lépe

    K nejzvláštnějšímu momentu loňského předávání došlo, když organizátoři zaměnili obálky a herci Warren Beatty (80) a Faye Dunaway (77) tak omylem vyhlásili jako nejlepší film La La Land, ačkoliv ocenění ve skutečnosti získal snímek Moonlight. Letos se takový přešlap nestal a vše šlo jako na drátkách. Hlavní cenu opět předávala dvojice herců z loňska a ukázala tak, že chyba rozhodně nebyla na jejich straně.

    VIDEO: Podívejte se na loňský trapas s vyhlášením špatného vítěze!

    Video
    Video se připravuje ...

    Největší trapas v historii Oscarů: Omylem vyhlásili špatného vítěze! 

    Warren Beatty a Faye Dunaway předávali Oscara nejlepšímu filmu
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Oscarová výprava do kina

    Jimmy Kimmel (50) se moderování slavnostního večera ujal teprve podruhé, ale pravdou je, že publikum mu doslova zobalo z ruky. Komik, který má v USA vlastní úspěšnou talkshow, se nebál vtipkovat ani o ožehavých tématech, jako je kampaň Metoo. Dokonce se přímo během přímého přenosu vydal s řadou herců do nedalekého kina a překvapil tamní diváky.

    Ti právě sledovali film V pasti času (A Wrinkle in Time), když do sálu vtrhla slavná výprava a předala jim občerstvení. „Mluvili jsme zrovna o uznání lidem, kteří chodí na filmy do kina. A tohle jsou ti lidé, a tak jsme jim chtěli poděkovat,“ vysvětloval Kimmel, kterého doprovodili například Margot Robbie (27), režisér Guillermo Del Toro (53), Emily Blunt (35), Mark Hamill (66) alias Luke Skywalker ze StarWars a další. O takovém zážitku se divákům asi jen tak nesnilo. Alespoň budou mít co vyprávět vnoučatům.

    Moderátor Jimmy Kimmel a další celebrity vyrazily s občerstvením do nedalekého kina a překvapily tím diváky
    Autor: profimedia.cz

  • 3.

    Zkraťte to a dám vám dárek

    Na začátku přenosu se Kimmel dost rozpovídal, a tak toho využil i k vtipu, který se táhl celým večerem. Všem doporučil, aby své proslovy zkrátili. Tomu, kdo by měl proslov vůbec nejkratší, navíc slíbil jako dárek vodní skútr, který předváděla Helen Mirren (72). Nakonec nevšední dárek získal kostýmní návrhář Mark Bridges.

    Helen Mirren s kostýmním návrhářem
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Rovnoprávnost za každou cenu

    Sexuální obtěžování a rovnoprávnost žen a mužů bylo jedním z hlavních témat. Dokonce mu byla věnována i speciální prezentace, kterou představily herečky Annabella Sciorra (57), Salma Hayek (51) a Ashley Judd (49), která jako jedna z prvních vystoupila proti producentovi Harveymu Weinsteinovi (65), jehož kauza převrátila americký showbyznys naruby. „Jsme tady a nepůjdeme pryč," zakončily své poselství dámy a naznačily tak, že o kampani Metoo zřejmě ještě uslyšíme.

    Ashley Judd, Annabella Sciorra a Salma Hayek na Oscarech
    Autor: profimedia.cz

  • 5.

    Smršť Frances

    Zlatou sošku za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli si za snímek Tři billboardy kousek od Ebbingu odnesla herečka Frances McDormand (60). Ta vtrhla na pódium jako velká voda a nemohla ani popadnout dech. Pak ale poprosila všechny ostatní nominované dámy, aby se během jejího proslovu postavily. Také ona mluvila o úspěších žen a jejich příbězích. Pak ocenění položila vedle sebe na zem a začala vyjmenovávat všechny ženy, kterým děkuje. Ovšem rychlostí kulometu, a tak se publikum svíjelo smíchy a užívalo si její neuvěřitelnou energii.

    Frances McDormand vyhrála Oscara za nejlepší ženský výkon v hlavní roli ve filmu Tři billboardy kousek od Ebbingu
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Máš smůlu, Damone

    Úsměvy diváků si vysloužily ostatně i rýpavé poznámky moderátora na adresu herce Matta Damona (47). „Chtěl bych se omluvit všem našim mužům a ženám z ozbrojených sil, že do toho byl zahrnut i Matt Damon," okomentoval sestřih, který měl být emotivním a významným sestřihem na počest všech válečných fimů i těch, kdo sloužili vlasti.

    V samém závěru večera pak Kimmel zase zahlásil: „Omlouváme se Mattu Damonovi, už nám na něj nezbyl čas." Takhle si ostatně z herce utahuje už roky, ovšem ani jeden z nich si z tohoto »sporu« hlavu nedělá.

    Moderátor Jimmy Kimmel
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Mlátička Meryl Streep?

    Cenu pro nejlepší herečku spolu předávaly Jennifer Lawrence (27) známá především z Hunger Games, a Jodie Foster (55). Druhá jmenovaná se na jeviště dobelhala o berlích a její mladší kolegyně se proto zeptala, co se jí stalo. „Streep," řekla jen hvězda Mlčení jehňátek a udělala narážku na jeden z nominovaných snímků. „Ale raději bych o tom nemluvila," doplnila.

    „Ne, to je v pohodě, do mě už taky jednou strčila," přisadila si Lawrence a dodala, že Meryl se přitom na veřejnosti vždy chová uctivě. „Hraje to," dodala Jodie Foster, zatímco se diváci bavili představou, jak herečka známá z filmů Sophiina volba či Železná lady likviduje své kolegyně. Meryl Streep přitom všemu z hlediště přihlížela a nestačila se divit. Nebrala si to ale osobně a pobaveně se smála s ostatními.

    Jodie Foster a Jennifer Lawrence
    Autor: profimedia.cz

    Meryl Streep
    Autor: profimedia.cz

  • 8.

    Překvapivý host

    O překvapení nebyla nouze ani na tradičním oscarovém večírku Vanity Fair. Mezi hosty byla totiž i někdejší milenka Billa Clintona (71) Monika Lewinski (44). V modrých šatech a hlavou vztyčenou dorazila jen pár dní poté, co zveřejnila článek, v němž aféru s někdejším prezidentem označila za hrubé označení moci.

    Monica Lewinski
    Autor: profimedia.cz

    Fotogalerie
    135 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy