Populární seriál Čáryfuk byl natočený počátkem 70. let a jeho autorem se stal scénárista Richard Carpenter. „Čím déle Čáryfuka psal, tím více byl přesvědčený, ho můžu hrát pouze já,“ vzpomínal později Bayldon, jak se dostal ke své životní roli.

Na obrazovkách československé televize se Čáryfuk objevil v pořadu Magion, kde spolu s animovanou rodinkou Smolíkových patřil mezi nejoblíbenější seriály vůbec.

Jeho hvězdou byl neschopný a zapáchající černokněžník z 11. století, jehož věrným společníkem a mazlíčkem byla ropucha Touchwood (tačvůd). Nešťastnou náhodou se ale oba pomocí zaklínadla dostali do roku 1970, kde se seznámili s chlapcem Edwardem, kterému ale kvůli jeho zrzavým vlasům říkali Mrkev.

Společně pak zažívali nejedno úsměvné dobrodružství. „Tačúde, kam zase lezeš? No co mi povíš,“ byla jedna z nejčastějších hlášek Čáryfuka, kterého u nás nadaboval Ferdinand Krůta (†72).

Bayldon pověsil herectví na hřebík v roce 2010. Objevil se mj. ve filmech Král krysa (1965), Casino Royal (1967), Inspektor Clouseau (1968), Růžový panter opět zasahuje (1976) či v seriálu Vraždy v Midsomeru. V televizní dobrodružné hře Pevnost Boyard ztvárnil postavu Profesora.

Fotogalerie
5 fotografií