Jeden z největších talentů evropského filmu Romy Schneider má za sebou pohnutou historii. Zemřela mladičká v roce 1982 v Paříži a pohřbená je v městě Boissy-sans-Avoir, asi 50 kilometrů západně od metropole Francie.

Její hrob se stal poutním místem tisíců jejích fanoušků. V neděli byla ale k poškozené hrobce přivolaná policie. Znesvěcení hrobu nahlásila podle deníku Le Figaro žena, která k němu ráno chtěla položit kytičku.

Vyšetřovatelé jsou zatím na informace skoupí, uvedli jen, že se nic neztratilo a že je možné, že vandal byl při své činu něčím vyrušen a proto utekl, než stačil napáchat větší škodu.

Její další život silně ovlivnil rok 1981, kdy si její syn David (†14) přivodil smrtelný úraz. Při přelézání plotu se nabodl na ocelový sloupek, přeťal si stehenní tepnu a vykrvácel. Romy jeho skon nezvládla a 29. května 1982 byla nalezena mrtvá v pařížském bytě. První dohady mluvily o smrtícím koktejlu léků a alkoholu, pitva však jako příčinu smrti odhalila infarkt myokardu.

KDO BYLA ROMY SCHNEIDER?

  • Narodila se v roce 1938 ve Vídni jako Rosemarie Magdalena Albach-Retty.
  • Měla německé a francouzské občanství.
  • Celosvětovou slávu získala především rolí císařovny a uherské královny Alžběty Bavorské, přezdívané Sissi.
  • Koncem 50. let se odstěhovala za svým tehdejším partnerem AlainemDelonem (81) do Paříže.
  • Obdržela mimo jiné dva Césary za nejlepší ženský herecký výkon.

Film režiséra Guye Ritchieho "Král Artuš: Legenda o meči" má českou premiéru 11. května 2017:

Video
Video se připravuje ...

Film režiséra Guye Ritchieho "Král Artuš: Legenda o meči" má českou premiéru 11. května 2017 • trailer Vertical Entertainment

Fotogalerie
7 fotografií