Hvězda Titaniku a Apolla 13 odešla navždy. „S velmi těžkým srdcem vám oznamujeme, že Bill Paxton zemřel kvůli komplikacím po operaci srdce,“ napsala hercova rodina v prohlášení.

„Milující manžel a otec Bill začal svou hollywoodskou kariéru filmy v uměleckém oddělení a pokračoval dál směrem k zářivé kariéře. Čtyři dekády byl pak milovaným a plodným hercem a filmařem,“ stojí dále v prohlášení.

Dále pak rodina prosí veřejnost o respektování soukromí: „Billovu vášeň pro umění mohl pocítit každý, kdo ho znal. Jeho zápal a neúnavná energie byla nepopiratelná. Prosíme, respektujte soukromí rodiny, která truchlí nad ztrátou milovaného manžela a otce.“

Bill Paxton si v osmdesátých letech zahrál ve filmech Terminátor a Komando. Tím se seznámil s režisérem Jamesem Cameronem, se kterým pak spolupracoval ještě na dalších slavných filmech jako například Vetřelci či Titanic.

„Jsme dobří kamarádi a on je mi naprosto věrný,“ řekl Paxton v rozhovoru v roce 1998. „ Myslím, že jsem vždycky snil o tom, že se dám dohromady s nějakým režisérem a natočím s ním sérii filmů. Mám na mysli skvělé týmy režisérů a herců jako Scorsese a DeNiro,“ dodal.

Kromě velkých hollywoodských filmů se Paxton věnoval i menším projektům. Velmi úspěšný byl v seriálu Velká láska z produkce HBO. Za svou roli si vysloužil tři nominace na Zlatý globus. Ve své filmové kariéře se pokoušel i o režii. V roce 2001 natočil film Lovci démonů, kde si zahrál například Matthew McConaughey.

Fotogalerie
28 fotografií