Po vzpomínkovém ceremoniálu a vystavení rakví pokrytých ruskými vlajkami v kostele spočinuly ostatky Alexandrovců na federálním vojenském hřbitově v Mytišči u Moskvy, který Rusové postavili v roce 2013 jen pro své nejvýznamnější osobnosti. Pohřbu byly přítomny rodiny a přátelé členů Alexandrovců a pozůstalí po posádce osudného letu do Sýrie.

U rakví se památce umělců poklonil také ruský ministr obrany Sergej Šojgu (61), nepřišel však prezident Vladimir Putin (64), ač to několikrát sliboval. V Rusku přitom je, včera v Kremlu třeba přijal nově zvoleného prezidenta Moldavska Igora Dodona. V souvislosti s pohřbem bylo rovněž oznámeno, že slavný soubor bude pokračovat.

První vystoupení nových Alexandrovců od tragédie v Soči by se mělo uskutečnit podle webového deníku Gazeta.ru během velkého koncertu na Den obránců vlasti 23. února. Manažer ruského armádního souboru pro střední Evropu Rudolf Héger soudí, že turné Alexandrovců European Tour 2017 se zřejmě uskuteční tak, jak bylo naplánováno, tedy i s koncerty ve Zlíně, Ostravě, Praze a dalších českých městech. Billboardy na ně konečně dál visí kolem českých silnic...

Fotogalerie
28 fotografií