Původem francouzský kuchař, který se proslavil zejména ve Velké Británii, se se svou snoubenkou Michelle zdrcující zprávu dověděl jen dva měsíce po narození chlapečka Valentina. Protože mu vzadu na krku nahmatali bulku, okamžitě navštívili lékaře. Testy ukázaly, že se jedná o neuroblastom, zhoubný nádor vyskytující se v dětském věku, který roste z nervových buněk.

Po strašlivé diagnóze přišel však další šok. Nádor je vzhledem k jeho umístění v blízkosti průdušnice a důležitých nervových spojení neoperovatelný! Lékaři z cambridgeské nemocnice okamžitě zahájili kroky k nasazení chemoterapie. Větší šancí, že maličký nad nemocí vyhraje, je fakt, že se nádor nerozšířil do jiných tkání. Metastáze jsou přitom při tomto typu nádoru velmi běžné.

„Musíme se dívat dopředu. Pořád myslím na okamžik, až se Valentino uzdraví a půjde po mém boku svatební uličkou,“ nechala se slyšet Michelle.

Jean-Christophe Novellis má celkem čtyři děti, první dvě ze dvou předchozích manželství. Se snoubenkou Michelle Kennedy má kromě Valentina syna Jacquese. Svou kariéru kuchaře nastoupil ve 14 letech, když odešel ze školy a začal pracovat v pekařství. Ve dvaceti letech se stal osobním kuchařem miliardářské rodině Rothschildů. Následně přesídlil do Británie, kde prošel řadou podniků. Na své cestě nasbíral několik michelinských hvězd, jeho kuchařské umění je ověnčeno řadou cen. Vlastní několik podniků, objevuje se v televizních pořadech o vaření, porotcuje soutěžím. Kromě proslavení v showbyznysu je uznávanou osobou v oboru.