Rosinová je nejdéle „sloužící“ asistentkou po Mečiarově boku. Poprvé se setkali v Mečiarově honosné vile Elektra v Trenčanských Teplicích, kde slovenský expremiér slavil své narozeniny. Jako pěnice lidových písní ho tmavovláska tak zaujala, že ji jen pár týdnů nato zaměstnal.

Od té doby se její život otočil naruby. Nezkušená maturantka se okamžitě dostala do centra pozornosti i zahraničních médií. Nejenom pro její nízký věk, ale také pro nezvyklou barvu vlasů – dosud měl Mečiar „slabost“ pro blondýnky.

Byla to právě mladá Rosinová, která Mečiara v den po prohraných prezidentských volbách na jaře 2004 v ranních hodinách doprovázela ze sídla jeho strany HZDS. Na několik dní se tehdy ztratil z očí veřejnosti, až byl později „objeven“ na své chalupě v Dolní Porubě u Trenčína. Špekáčky si tam opékal právě s Katarínou… Tehdy tam byly přítomny i další osoby, Mečiarova žena Magda a rodina však chyběly.

Rosinová po boku Vlada začala profesně růst – k náročné práci pravé ruky vášně vyvolávajícího politika stihla vystudovat dvě vysoké školy, a aby toho nebylo málo, nyní si založila vlastní vzdělávací centrum. A ne jen tak ledajaké – rovnou univerzitu. Informuje o tom magazín Plus 7 dní

Vzdělávací institut s názvem Univerzita vědomého života byl zaregistrován letos v červnu, a jak se píše na jeho stránkách, jedná se o „projekt plnohodnotného vzdělávání, který má touhu nabídnout v současném společenském systému alternativu. Nabízíme nové výukovozážitkové vzdělávání určené pro každého, kdo chce rozvíjet svoje duchovní, mentální, emoční i fyzické schopnosti“. Cílem má být nalezení „cesty k úplné svobodě“.

Rosinová Mečiara až do dnešních dnů doprovází na nejrůznějších akcích. Jako nepostradatelnou ji dokonce zařadil na kandidátku do parlamentních voleb. V roce 2007 z ní dokonce udělal jednatelku společnosti, která spravuje majetek HZDS. Mimo jiné vlastnila také budovu bratislavské stranické centrály.

Fotogalerie
9 fotografií