„Byl jsem vždycky ten typ chlapa, co podporoval ochranu a říkal věci typu – musíte používat kondomy,“ nechal se herec známý například ze sitcomu Dva a půl chlapa slyšet v rozhovoru pro The Sun. „Jenže pak jsem byl jednu noc moc opilej nebo moc línej a jsme u toho,“ dodal a narážel tak očividně na fakt, že se zhruba před pěti lety při milostných hrátkách bez ochrany nakazil virem HIV.

Podle svých slov nepoužil prezervativ jen dvakrát za život. Otázka je, zda se tomu dá vzhledem k pravděpodobnosti nákazy věřit. Obzvláště v případě takto vyhlášeného bouřliváka a pařmena, o jehož milostných i drogových eskapádách se vedou doslova legendy. Ať je to jak chce, nechráněný sex se mu rozhodně nevyplatil.

I proto se Topper z bláznivé komedie Žhavé výstřely ostatně rozhodl se o své zážitky podělit a přijal roli v reklamní kampani na kondomy. V ní se snaží vymýtit mýty o tom, že nasazený kondom omezí rozkoš způsobenou milováním. „Pět sekund nepohodlí nebo horšího pocitu může předejít celoživotnímu potenciálnímu trápení a bolesti,“ radí Sheen.

„Lidé stále chtějí být jako já, žít jako já. Ale je jistý malý detail, který nechtějí. Mohou se tomu vyhnout, když budou používat kondom,“ dodává herec, který se nechtěně stal v podstatě „tváří HIV“. Zdá se, že nebezpečná nemoc se tak pro něj stala katalyzátorem pro změnu k lepšímu životu.

Prý mu dokonce ani nevadí nedobrovolný celibát, který v jeho případě nastal hned poté, co veřejně přiznal svůj zdravotní stav. „Jsem šíleně vděčnej, stoprocentně. Děkuju. Můj život je teď víc plynulý, víc odvážný a hrdinský,“ řekl Sheen s tím, že když se člověk nezajímá jen o sex, může dokázat velké věci. Také má prý daleko víc času na rodinu, což mu vyhovuje.

 

 

Fotogalerie
12 fotografií