Že byl HIV pozitivní, prý věděl už od 90. let minulého století – léčit se však odmítal. „Mohl se uzdravit, léčbu ale odmítal. Spoléhal na to, že ho vyléčí Bůh,“ popsal časopisu zdroj z okolí Prince, který si přál zůstat v utajení. Virus HIV sice nelze vyléčit, pacientům jsou však podávány léky, které mají zabránit jeho přeměně ve smrtelnou nemoc AIDS.

Když se zpěvákovi před půl rokem z viru vyvinula smrtelná nemoc AIDS, začal se prý zkrátka smiřovat s tím, že umírá. „Téměř nejedl – a co snědl, vyzvracel, vážil sotva 40 kilo. Trpěl životu nebezpečným nedostatkem železa a byl velmi slabý a zmatený,“ dodal zdroj.

Sedmapadesátiletý Prince byl nalezen minulý týden ve čtvrtek ve výtahu svého nahrávacího studia na předměstí Minneapolis. O příčinách smrti média zatím jen spekulují, sebevraždu či násilnou smrt lékaři vyloučili. Výsledky pitvy budou známy až v příštích dnech či týdnech.

Před několika měsíci oznámil, že je HIV pozitivní, herec a hollywoodský bouřlivák Charlie Sheen. Učinil tak v přímém přenosu v talkshow. Záznam přiznání najdete ZDE>>

Fotogalerie
18 fotografií