Slovenský exmoderátor Rasťo Žitný (39) v roce 2008 narazil autem, se kterým jel vysokou rychlostí, do rodiny Žilavých na cyklovýletě. Tomášek (†5) bohužel pod koly auta zemřel. Za usmrcení a ublížení na zdraví si bývalý moderátor odseděl tři měsíce ve vězení. Odškodnění se mu ale platit nechce...

Soud rozhodl, že Rasťo Žitný bude muset rodičům mrtvého chlapce zaplatit odškodné za nemajetkovou újmu ve výši 61 tisíc eur (téměř dva miliony korun). Exmoderátor se proti tomuto verdiktu odvolal.

„Od začátku tvrdíme, že nároky tohoto typu by měly být v celém rozsahu kryty z povinného smluvního pojištění. Jelikož nemáme jiný pokyn od příslušné pojišťovny, jsme v této věci povinni vyčerpat všechny opravné prostředky,“ řekl serveru Čas.sk Peter Štrpka z kanceláře Soukeník-Štrpka, která exmoderátora zastupuje.

Avšak i kdyby byla výše odškodného desetkrát vyšší, život Tomáška už to nevrátí. „Žijí s tím břemenem a budou s ním žít do konce života,“ uvedl Tomáš Havlík, právní zástupce poškozené rodiny Žilavých.

Fotogalerie
7 fotografií