Nový podnik otvíral ve švédské metropoli jeden z členů zaniklé skupiny Björn Ulvaeus a přítomni byli i další tři hudebníci ABBA Benny Andersson, Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová.

Čtveřice nicméně nezazpívala během večera žádnou píseň a rovněž odmítla možnost společného vystoupení v budoucnu. „To si nemyslím,“ odpověděl na otázku novinářů ohledně možného společného koncertu Andersson. Na facebookové stránce skupiny se však objevila společná fotografie členů bývalé popové skupiny ze středečního večera.

Nová restaurace je navržena ve stylu řecké taverny vzhledem k tomu, že se muzikál Mamma Mia!, založený na hitech skupiny ABBA, odehrává na řeckém ostrově. V podniku budou hrát písně skupiny ABBA a hosté jsou vybízeni, aby si na jejich tóny zpívali, píše agentura AP.

Počátkem 70. let založili Ulvaeus a Andersson se svými tehdejšími partnerkami skupinu ABBA. Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA prodala přes 380 milionů alb a singlů po celém světě, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

V roce 1979 se však Ulvaeus rozvedl a nedlouho poté se rozpadlo manželství také Anderssonovi. Bylo jen otázkou času, kdy zanikne i společná hudební formace.

Po rozpadu skupiny ABBA v roce 1982 zůstali Ulvaeus a Andersson u hudební tvorby a společně se věnují hlavně muzikálové produkci. Mezi jejich nejznámější počiny patří muzikály Šachy (Chess) a Mamma Mia!

Fotogalerie
7 fotografií