Má za sebou dvě neúspěšná manželství a několik podobně zkrachovalých vztahů. „Nedokážu lidi odhadnout,“ přiznává Agnetha. Zřejmě proto byl mezi jejími milenci i Holanďan Gert van der Graaf, který ji po rozchodu začal pronásledovat. V roce 2003 policie Graafa zatkla a dostal zákaz vstupu do Švédska. Po jeho vypršení se ale ještě několikrát snažil Agnethu obtěžovat. Jenže zpěvaččino trauma začalo už na konci slavné kariéry s Abbou.

Deprese

Blondýnka propadala stále častěji depresím. „Fanoušci byli až hysteričtí. Nakonec jsem se bála vystupovat a raději jsem točila ve studiu,“ vzpomíná na časy, kdy se sláva měnila v bolest. Kapela skončila v roce 1982 a o pár měsíců později měla ošklivou nehodu, během níž proletěla oknem autobusu.

Sebevražda

Její matka spáchala sebevraždu a Agnetha trpěla množstvím fóbií, ze kterých se pak léčila dlouhé roky. „Všichni pořád vidí tu dívenku z Abby. Snažím se dál zpívat, ale po šedesátce už to není ono,“ přiznává smutně žena, které popová sláva vynesla 600 milionů korun. A kterou děsí popularita. „Nevadí mi dát autogram, ale vyleká mě, když se na mě valí zástup žadatelů,“ dodává zpěvačka, která dnes žije se svými psy v domě nedaleko Stockholmu. Nejraději tráví čas s vnoučaty (12, 6, 3), která se zatím o její slávu nezajímají. Časem jim prý poví, jaká byla hvězda.

Ze života hvězdy

✔ Prvním manželem byl kolega z Abby Björn Ulvaeus (68, svoji 1971- 1980)

✔ Druhým manželem byl v letech 1990 až 1993 chirurg Tomas Sonnenfeld

✔ ABBA prodala 370 milionů desek

✔ V květnu vydá nové album nazvané prostě A

✔ Jejího předchozího alba (2004) se prodalo 350 000 kusů

Fotogalerie
8 fotografií