Zní to skoro neuvěřitelně, ale v 70. letech prý neměl Bowie daleko k bankrotu. K výraznému obratu ale došlo v roce 1997 – na trhu se objevily jeho dluhopisy a po odprodeji americké pojišťovací společnosti mu vydělaly asi 1,27 miliardy korun!

Byl chytrý, dokázal předvídat a dělal vše pro to, aby se postaral o rodinu,“ vzpomíná bankéř a autor Bowieho finančního modelu David Pullman. V neděli zpěvák naposledy vydechl a své milované skutečně zajistil.

Z poslední vůle, která byla sepsána pod Bowieho občanským jménem David Robert Jones, vyplývá, že manželce Iman (60) připadne polovina majetku, newyorský byt a podle listu Daily News i další nemovitosti po celém světě. Syn Duncan Jones (44), kterého měl Bowie z předchozího vztahu, dostane 25 procent jmění a stejně tak patnáctiletá dcera Alexandra (15).

Dva miliony dolarů a akcie, které Bowie vlastnil ve společnosti Oppossum, zanechal své osobní asistentce Corinne Schwabové. Milion dolarů pak odkázal chůvě svého syna Marion Skeneové.

Bowie zemřel 10. ledna ve věku 69 let po osmnáctiměsíčním boji s rakovinou. Poslední vůli sepsal roku 2004. Stojí v ní, že pokud by nebylo možné provést kremaci přímo na Bali, pak si přeje, aby tam byl alespoň rozptýlen jeho popel. Podle úmrtního listu bylo tělo zpopelněno 12. ledna v New Jersey v USA.

Bowie si v závěti vysloveně přál, aby byl popel rozptýlen podle buddhistické tradice, uvedla BBC. Existují různé buddhistické rituály a jejich výběr je osobní záležitostí. Rodina může přizvat mnichy nebo obřad vykonat sama. Popel pak může být uložen do schrány, pohřben, případně rozptýlen do moře. Při obřadu se často dělá sbírka, která se pak dává na charitu.

 

Fotogalerie
11 fotografií